Volvo bortröstade i Car of The Year

Volvo S90/V90 8 poäng

Kommentar: Car of The Year 2017 måste ha en hög säkerhetsstandard, uppkoppling, bra köregenskaper och bra komfort. Volvo S90/V90 har allt det där och i vissa fall är Volvo världsledande. Det är en stor och relativt dyr bil men det är mycket bil för pengarna för den ansvarsfulle bilägaren.

Alfa Romeo 7 poäng

Kommentar: Kanske är det här den allra sista riktiga bilen. Styrningen och köregenskaperna är så bra att jag får tårar i ögonen. Snälla, skicka all världens chassi-, styrnings- och fjädringsingenjörer till Italien innan de ens nämner de här sakerna i sina framtida bilar. Men säkerheten och uppkopplingsmöjligheterna finns inte där för att vara nummer ett.

Citroën C3 6 poäng

Kommentar: Design handlar inte bara om utseende. Det handlar också om hela paketet. Citroën är ärliga i sin nya satsning på enkla men bra bilar för de vanliga bilägarna. Jag tycker om att köra C3, inte för köregenskaperna eller drivlinorna utan för den enkla och rena designen. Men varför inte en högre säkerhetsnivå?

Mercedes E-klass 3 poäng

Kommentar: Helt klart en av de allra bästa bilarna i finalen med många egenskaper som sticker ut. Jag tycker om inredningen med den fina instrumentbräda och touch-knapparna. Jag tror att fler kommer att följa Mercedes exempel. Komforten i framsätet är fantastisk. E-klass har också en hög säkerhetsnivå med en av de bästa autopiloterna i världen. Men med alla finesser så kostar det också en hel del pengar.

Toyota C-HR 1 poäng

Kommentar: Aldrig mer en tråkig Toyota. Titta bara på nya C-HR och vi måste tro på Toyotas nya strategi. Men C-HR är mer än bara utseende. Drivlinan är riktigt bra och förarplatsen och positionen en av de bästa i klassen. Men design handlar också om funktionalitet och baksätet är inte alls bra, varken för vuxna eller för barn.

Nissan Micra 0

Kommentar: Vilket steg i rätt riktning. Nissan har gjort sin hemläxa och skapat en riktigt bra småbil. Fina köregenskaper, snygg design och en bra förarmiljö. Nissan Micra gick till final framför flera riktigt bra konkurrenter och bara det är en seger. För mig saknar Micra några innovativa funktioner som andra i finalfältet har.

Peugeot 3008 0

Kommentar: Med 308 fick vi en bil med bättre design, bättre köregenskaper och bättre funktionalitet. 3008 är mer av allt det där plus den nya innovativa i-cockpit. Men föraren måste också gilla den lilla ratten och den lite speciella positionen. Det är nästan ingen plats alls i baksätet för fötterna och Peugeots designavdelning har lite att arbeta med.

Lämna ett svar