Driver sina egna fordon bör uppmärksamma vid felaktig noggranna dödade

Många nya och gamla drivrutiner love-det-själv-bilprovning, vissa ägare även i avsaknad av professionellt utbildade, liksom deras göra enkla reparationer och underhåll av händerna för bilen. Men det är värt att notera att om du inte fungerar ordentligt kommer det att orsaka fara.

typfall historia: felaktig reparation själva dödade

en lastbilschaufför i Baiyun District of Guangzhou City Road, Sha också klättrade in i bilen i slutet, när reparera en bil, av misstag rullade in den högra koppling I axeln blev den äntligen dödad eftersom ingen räddades i tid. Enligt efterföljande inspektioner uppmärksammade föraren inte säker drift vid reparation av bilen. Föraren gjorde sedan två allvarliga fel när reparera en bil: bilen parkerad i utförsåkning på bilreparationer, gjorde reparationstiden inte dra åt handbromsen. Så när chauffören tog av bilen och kontrollerade bilens botten, rullades handen in när hjulet glidde och axeln vände.

lärare föreslog att några enkla underhålls ägare kan hantera, till exempel byte av torkarblad, kropp vaxning, invändig rengöring, kroppsfärg underhåll, fyller ett glas vatten, etc., men vanligtvis inte bråttom att äga Bilar repareras. Förutom personliga säkerhetshänsyn är det också för bilens hälsa, underhåll bör bistås av professionell utrustning. När fordonet problem bör göra sina egna reparationer som måste uppmärksamma det

Den första tabu 😕 Bil koka, hastigt öppnade huven

På sommaren bilen, är lätt att koka varmt väder bilen, i fallet med fordons koka, förare inte kolla själv, eftersom i fallet med koka, öppna huven, kylare ångtemperaturen är för hög, lätt leda till ansiktsbrännskador eller andra kroppsdelar. Om motorn koka inträffar först parkerad vid vägkanten, elden, till nyckeln dra ner locket stödd maskinen och låt den naturlig ventilation i skuggan, sedan snabbt kallas väntar på ankomsten av professionella räddningspersonal .

Den andra tabu: dålig bil parkerad i Banpo underhålls

Som nämndes i början av fallet, vissa ägare kommer att vara dåligt bil parkerad direkt i Banpo positionsbestämning, och glömmer att dra åt handbromsen, vilket resulterar i final En allvarlig olycka. När ägaren stannar, var uppmärksam på om parkeringsplatsen är en sluttning. Det är bäst att parkera i en platt och osläppt plats. Kontrollera om bilen fortfarande hänger i växeln och dra handbromsen. Om det är i en sluttning är det bäst att placera hinder under hjulen för att förhindra att fordonet glider plötsligt.

Den tredje tabu: vägkanten reparation och håll varningssignaler

vägkanten reparation är ganska riskfyllt sak, från fordonet vid något tillfälle skulle vara farligt. När du reparerar en bil på vägkanten eller väntar på en räddare på vägen, var noga med att ställa ett varningsskylt ca 50 meter bakom bilen. Om det inte finns något varningsskylt på bilen kan du hitta några grenar eller hinder för att markera omgivningen för att uppnå effekten av att varna bakre fordonet för att undvika trafikolyckor. Undvik långsiktig drift i oventilerade garage motor

Den fjärde tabu: långsiktig drift av motorn

inuti oventilerade garage Många ägare starta bilen i ett slutet utrymme och strunta i motorns avgaser Effekten av avgasen. Bilavgaser är faktiskt väldigt farliga. Det innehåller kolmonoxid, vilket är en osynlig och oförstörbar gas. Det är också lätt att komma in i stugan. Om ägaren av utrymmet under en lång tid i ett stängt eller dåligt ventilerat Vid inandning av kolmonoxid och ständigt låga koncentrationer kan orsaka huvudvärk, andnöd, illamående, kräkningar, svaghet, yrsel eller till och med hjärnskador och andra symptom. Kör aldrig motorn i ett slutet utrymme. Om motorn startas i garaget bör garagedörren öppnas eller avgasutsläppet öppnas för att tillåta avgasutsläpp när som helst. Även om du är utomhus ska du inte stanna nära arbetsmotorns avgasrör under lång tid.

Femte tabu: slangar plug mun sugrör

Bensin är inte bara explosiv, men också giftiga. I synnerhet blybensin kan skada nervsystemet, matsmältningskanalen och njurarna. Dessutom innehåller bensin höga halter av sulfider, och vätesulfid har också viss toxicitet. Om rörplugg att bilägare passera hastigt mun sugrör, är det lätt att inandning av bensin går, kommer detta att orsaka illamående och buksmärtor, och även leda till förgiftning eller dödsfall. Om fordonet körs på vägen och röret är igensatt, kom ihåg att inte använda munsugröret, särskilt blybaserad bensin. Vid inandning ska du gå till sjukhuset för behandling efter att du tvingats kräkas. Om problemet är blockering av rör, är det bäst att ringa för att få en professionell räddningsarbetare för att hjälpa.

Lämna ett svar