Grunden för säkerhet och komfort Inspektion och underhåll av bilstötdämpare

                

ram och fordonskroppen vibrationer avklinga snabbt, förbättrar fordonets ride och komfort, är fordonsupphängningssystem i allmänhet utrustade med stötdämpare, ofta används i den aktuella bilen är en dubbelverkande cylinder stötdämpare.

bil stötdämpare används i processen utsatta delar, stötdämpare arbete är bra eller dåligt, det kommer att direkt påverka en väl fungerande andra delar av fordonets livslängd och därför bör vi alltid vara i stötdämparen Bra arbetsförhållande. Följande metoder kan användas för att verifiera att spjället fungerar bra.

1. parkering bilen efter 10km med dåliga vägförhållanden på vägbanan trycker spjällhuset, om inte varm nog, fri från inre resistans spjäll, spjället fungerar inte. Vid denna tid, tillsats av ett lämpligt smörjmedel, och sedan testa, om det gäller värme, jämfört med en intern stötdämpare olja, bör tillägga tillräckligt med olja, annars, vilket indikerar fel hos spjället.

2. Tryck stötfångaren ordentligt och lossa den. Om bilen har 2 eller 3 hopp, fungerar stötdämparen bra.

3. När bilen långsamt körning och nödbromsning om mer intensiv fordons vibration, stötdämpare beskrivna problemet.

4. Ta bort spjället till sitt upprätta, och den nedre klämringen är ansluten till städet, kompressionsdämpning pull rod flera gånger, denna gång bör vara stabil resistans dra upp (återvinning ) bör vara större än motståndet i motstånd när nedåtriktat tryck, såsom resistens mot instabil eller ingen resistens kan vara brist på olja inuti skadan spjäll eller ventildelar bör repareras eller bytas ut.

Vid bestämning av stötdämparna har ett problem eller fel, bör se över stötdämpare för oljeläckage eller spår av gamla oljeutsläpp. Oljetätningspakningen och tätningspackningen är brutna och oljelagringscylinderns lockmutter är lös.

om de befinns läcka, dra åt den första muttern oljecylindem huvud, när spjället är fortfarande läcker, kan det finnas en tätning, tätningsbrickor misslyckande, ersätta dem med nya tätningar. Om detta inte eliminera läckage, dämpningsstav skall dras, om det inte fanns en tid kort eller svårighetsgrad, ytterligare kontroller huruvida gapet mellan kolven och cylindern är för stor, stötdämpakolvstången för böjd, kolvstången Oavsett om ytan och cylindern är repad eller repad.

Om spjället inte läcker fenomen, bör spjället kontrollera anslutningen tappen, vevstake, kopplingshålet, skador på gummibussningar, etc, tätning av, gå sönder eller faller av plats. Om dessa var normala, bör spjället sönderdelas ytterligare, för att kontrollera om med gapet mellan kolven och cylindern är för stor, cylinder utan skada, är ventiltätningen bra, ventiler och ventilsätet är åtsittande, och spara Huruvida vibratorns spännfjäder är för mjuk eller trasig och reparera eller reparera enligt situationen.

Vidare skallra dämpar fel kommer att visas i den faktiska användningen, huvudsakligen på grund av dämpfjädern plattan, ram eller axel kolliderar, och en dämpningsdyna skada eller förlust förebyggande Om dammcylindern deformeras eller oljan är otillräcklig ska orsaken identifieras och repareras. Prestanda bör testas i en särskild testbänk efter

dämpar reparation under inspektion, när frekvensen för motståndet 100 & plusmn; 1 mm, den sträcka av sitt slag och kompressionstakten av motståndet bör specificeras. Befrielse CAl091 gjort resan maximalt motstånd 2156 ~ 2646N, kompressionsslaget är den maximala resistans 392 ~ 588N, maximal luftmotstånd gjort resan bil 2450 ~ 3038N, kompressionsslaget av maximalt motstånd 490 ~ 686N. Om det inte finns några testbetingelser, kan vi använda ett empiriskt tillvägagångssätt, dvs med en nedre ände av den inre dämpningsringarna penetrations järnstång, med båda ändarna därav slam fötter, båda händerna på pull-ringarna 2 till 4 gånger ömsesidigt, då när den dras upp stort motstånd, inte känns mödosamt nedtryckt, och motstånd att sträcka innan en återhämtning och reparation. det fanns ingen känsla av förlorad rörelse, betyder det att den normala spjäll.

Lämna ett svar