Kontakta motstånd är för stor en sammanfattning av de sju skälen till tändningen

[familj bilägare kunskaps Med allt varmt väder, självantändning fordon denna gamla tråd igen skjuts till randen. Under de senaste dagarna har temperaturen i Peking varit ca 35 grader. Under sådana väderförhållanden är din bil verkligen säker på de varma sommardagarna? Läcker det inte sitt eget humör? det?

inför självantändning fordon bör vi först ta reda på i slutändan vad skäl kan orsaka självantändning fordon, vilket är orsaken till fordonet för att undvika självantändning.

Ett skäl: fordonet kortslutningskrets åldrande (inkluderande kollektor) Review

är den främsta orsaken till detta skäl självantändning fordon, speciellt för längre livslängd modeller, åldrande krets när kortslutningsströmmen väcka Mars uppstå efter starta fordonet kommer att tända lindade trådgummi, vilket leder till spontana förbrännings fordon.

Två skäl: åldringen som orsakas av oljeutsläpp i brand

samma krets åldrande, åldrande olja har också en hel del dolda faror. Som vi alla vet, om det är olja eller bensin accelerator är bra, om bilen när oljeutsläpp inträffar, vilket innebär att du kommer att släppa en stor mängd accelerator, om de utsätts för en tändkälla, då konsekvenserna blir ofattbar .

Orsak tre: jordning

Den främsta orsaken till spontana förbränningsolyckor orsakade av linjebelopp är jordning. I synnerhet många användare av den nya bilen, han hade precis köpt bilen kärlek med Kanada, kan ge fordon ökad säkerhet, high-end audio ansiktslyftning, förbättrad styling, luftkonditionering, etc. kan också tillsättas. Dessa beteenden kan vara orsaken till att kablarna grundas och en av anledningarna till bilens spontana förbränning.

fyra skäl: alltför stort kontaktmotstånd

är inte verklig linjekontakter, lokal värmealstring beständighet är för stor, den termiska energin når en viss temperatur på grund av värmegenerering kommer att leda kontakter brännbara material brand.

fem skäl: mekanisk friktion tändnings

starved smörjsystem hos en fordonsmotor, delar av ytan kontakt med varandra och göra en relativ rörelse, friktionsvärme, om de utsätts för bränsle kan orsaka brand .

Sex skäl: felaktig parkeringsläge

Nu när produktionen av bilar är i allmänhet utrustade med trevägs katalytisk reaktor, och detta innebär en hög temperatur är belägen på avgasröret. Om parkeringsplatsen är felaktig, till exempel nära brandfarliga material, kan en brand uppstå.

Sju skäl: på grund av en yttre kraft

Om din bil på en stoppvillkor självantändning, och när du inte kontrollera ovanstående situationer uppstår, då måste du vara uppmärksam, eftersom Ditt fordon är sannolikt att vara självantändande under påverkan av yttre krafter. Detta utesluter inte kraft som en anledning, naturligtvis kan det finnas vissa brandfarliga vätskor som lagras i bilen spontan förbränning under långvarig exponering för solljus, som orsakar självantändning fordon.

Relaterad Rekommenderad Läsning: Hur justerar du frekvensen? Lär dig om de olika funktionerna i torkaren

Lämna ett svar