Stora hemligheten reparationsteknik experter lär dig snabb och noggrann metod för att bestämma

elbil ägare att köra säkert, det har en mycket viktig roll, men ägarna ofta inte lyckas avgöra om elektriskt fel är vad som orsakar . Här har några av bilägarna sammanställts i en liten serie. De långsiktiga metoderna och forskningsmetoderna kan göra att fler nätoperatörer snabbt och noggrant hittar källan till problemet.

observations

som starter inte är aktiverat och strålkastarna kan vara drabbade, ades ljusstyrkan observer, på grund av felet bestämmes huruvida kraftledningen är dålig eller batterieffektförlust orsakas. Det är också möjligt att bedöma några fel i tändsystemet och laddningssystemet genom att observera voltmeterets indikation.

lyssna på ljudet metod

När du hör motorns avgasröret & ldquo; tuff & rdquo; när dova ljud, är i allmänhet för sent tändning och höra & ldquo; rattle & rdquo; sound Det är i allmänhet för tidigt att motorn tänds.

Touch Metod

tryck på elektrisk utrustning, kan felet bestämmas i enlighet med dess temperatur, såsom vid beröring överhettning av motor, som i allmänhet bestämmer en kortslutning inuti spolen, bör vara tidigt förebyggande och underhåll .

lukta lag

elektrisk utrustning fel plötsligt dök upp på jobbet, först av allt du kan lukta är relaterad till elektrisk tråd aprikos smak förkolnade för att avgöra om felet orsakas på grund av överbelastning eller kortslutning.

Test Fire

ett brandprov till jord tråden avlägsnas före elektrisk utrustning, om en gnista, är det klart innan konsumenten kretsen; utan gnista, då finns Öppna krets, du kan använda metoden för brandprov punkt för punkt, hitta pausen, i bilen med elektroniska komponenter, bör denna metod användas med försiktighet.

Testljusmetod

Om linjen bedöms vara normal kan testljusmetoden användas. Kisellikriktar bestämmer huruvida effektgeneratorn, batteriet kan vara förbunden med tråden avlägsnas, lampan ansluten till testet, testet och den andra sidan av lampan till jord, såsom ljus, en kraftgenerator, inte ljuseffekten är inte beskrivs, kan detta också användas Metoden bedömer om kretsen har en paus.

Instrumentdiagnostik

Det kan testas med multimeter, elektrisk testbänk och specialfelsdiagnosinstrument. Också närvarande på de delar av de elektriska bilar och diagnossystemet, i enlighet med instruktioner från olika fordon, felkoden kan extraheras för att hitta den fellokalisering.

Kortslutningsmetod

Använd en kabel för att ansluta den föregående delen av apparaten direkt till strömförsörjningen. Om apparaten är i bruk är apparaten normalt. Om det finns ett problem med kretsen, fungerar det inte, anslut sedan nästa nivå av elektrisk utrustning till strömförsörjningen, och så vidare tills felet hittas.

Intermediate truncation-metod

Det kan kontrolleras från kretsmedelsenheten. Om du letar efter ett fel som inte laddar, kan du kontrollera det från regulatorn. Separat regulatorn. Om den är laddad är regulatorn defekt. Om du inte laddar, kan du kontrollera sidorna separat.

Kretskortsmetod

För tändkretsen kan du först avgöra om felet är i högspänningskretsen eller lågspänningskretsen. För reläer och ljus etc. ska reläkretsen bedöma om felet befinner sig i styrkretsen eller i huvudkretsen. Styrkretsen kan bestämma felet i branschen eller i den gemensamma kretsen, och kan hitta mer fokuserad.

Lämna ett svar