Felaktig drift eller livräddande självreparationsbil fem tabuer

                

Många nya och gamla drivrutiner älskar-det-själv bilprovning, vissa ägare även i avsaknad av professionellt utbildade, som själv att göra enkla reparationer och underhåll för bilen. Men var medveten om att om du inte fungerar ordentligt kommer det att vara farligt.

typfall historia: anti-självläkande felaktig dödade

En dag en lastbilschaufför i Baiyun District of Guangzhou City Road, Sha också klättrade in i bilen i slutet, när reparera en bil, eftersom den högra av misstag Rullade in i kopplingsaxeln, och så småningom dog för att ingen räddades i tid. Enligt efterföljande inspektioner uppmärksammade föraren inte säker drift vid reparation av bilen. Föraren gjorde sedan två allvarliga fel när reparera en bil: bilen parkerad i utförsåkning på bilreparationer, gjorde reparationstiden inte dra åt handbromsen. Så när chauffören tog av bilen och kontrollerade bilens botten, rullades handen in när hjulet glidde och axeln vände.

lärare föreslog att några enkla underhålls ägare kan hantera, till exempel byte av torkarblad, kropp vaxning, invändig rengöring, kroppsfärg underhåll, fyller ett glas vatten, etc., men vanligtvis inte bråttom att äga Bilar repareras. Förutom personliga säkerhetshänsyn är det också för bilens ”hälsa”, underhållet bör biträdas av professionell utrustning.

När det är problem med fordonet och du behöver reparera det själv, vad ska du vara uppmärksam på?

Den första tabu: bråttom att öppna huven

Mästare Tips koka bilen: bilen på sommaren, bilen är lätt varmt väder att koka, koka i fallet med bilar, förare inte göra det själv undersökning, eftersom i fallet med koka, öppna huven, är kylaren ångtemperaturen för hög, lätt leda till ansiktsbrännskador eller andra kroppsdelar.

hur man gör: Om motorn koka inträffar först parkerad vid vägkanten, elden, nyckeln för att dra ner locket stödd maskinen och låt den naturlig ventilation i skuggan, Ring sedan snabbt och vänta på ankomsten av professionella räddare.

Den andra tabu: det dåliga bil parkerad i Banpo underhålls

Mästaren Tips: Som nämnts i början av fallet, vissa ägare kommer att vara dåligt bil parkerad direkt i Banpo positionsbestämning, och glömmer att dra Handbromsen orsakade så småningom en allvarlig olycka.

Vad ska man göra: Var uppmärksam på om parkeringsplatsen är en lutning eller inte, när du parkerar bilen. Det är bäst att parkera i en platt, ojämn plats. Kontrollera om bilen fortfarande hänger i växeln och dra handbromsen. Om det är i en sluttning är det bäst att placera hinder under hjulen för att förhindra att fordonet glider plötsligt.

Den tredje tabu: underhåll av fordonet och hålla vägarna varningssignaler

Mästaren Tips: vägkanten reparation är ganska riskfyllt sak, från fordonet när som helst leda till att du farlig.

Vad gör du: När du reparerar en bil på vägkanten eller väntar på en räddare på vägen, var noga med att ställa ett varningsskylt ca 50 meter bakom bilen. Om det inte finns något varningsskylt på bilen kan du hitta några grenar eller hinder för att markera omgivningen för att uppnå effekten av att varna bakre fordonet för att undvika trafikolyckor.

Den fjärde tabu: långsiktig drift i oventilerade garage motor

master Tips: Många ägare starta bilen i ett slutet utrymme, ignorerar effekterna av motorns avgaser som släpps ut. Bilavgaser är faktiskt väldigt farliga. Det innehåller kolmonoxid, vilket är en osynlig och oförstörbar gas. Det är också lätt att komma in i stugan. Om ägaren av utrymmet under en lång tid i ett stängt eller dåligt ventilerat Vid inandning av kolmonoxid och ständigt låga koncentrationer kan orsaka huvudvärk, andnöd, illamående, kräkningar, svaghet, yrsel eller till och med hjärnskador och andra symptom.

Lämna ett svar