Varning: Här är årets 10 sämsta bilar – lista

Varje år köper Consumer Reports omkring 60 bilar som får genomgå rigorösa tester. Nästan 30 personer jobbar heltid på deras testcenter där alla aspekter av bilarna testas och bedöms.

I snitt körs varje bil 2 500 mil på både vanliga vägar och på Consumer Reports testbana. Ingenjörer och tekniker hjälps åt att bedöma en mängd punkter: Acceleration, växellåda, bromsar, komfort, köregenskaper och mycket mer. Dessutom genomför Consumer Reports kundundersökningar där de frågar om bilen har krånglat, och hur nöjd köparen är med sin bil.

Resultatet bygger på data från över 150 000 bilar.

Bakom slutbedömningen döljer sig alltså många mil, testmoment och frågeformulär. Enligt Consumer Reports kan det vara lika viktigt att veta vilka bilar man inte ska köpa som att veta vilka man ska köpa. Här är de 10 sämsta bilarna i olika kategorier, enligt Comsumer Reports. Notera att bilar på den europeiska marknaden kan ha andra specifikationer:

Mitsubishi Mirage (Space Star i Sverige)

”Billig och med bra bränsleekonomi. Men låt er inte luras. Vägegenskaperna är dåliga och insidan är snål och deprimerande”. På Allt Om Bilar var vi heller inte imponerade – här är vårt test.

Mitsubishi i-MiEV

”Mitsubishis elbil hänger inte med. Räckvidden är 95 kilometer (160 km enligt europeisk teststandard, reds. anmärkning), tråkig inredning och en konstig körställning. Acceleration, komfort och köregenskaper är också dåliga”.

Fiat 500L

”Rymlig – men krånglar långt mer än snittet och klarar sig dåligt i krocktest. Varken bekväm eller rolig att köra, och kunderna är missnöjda med sitt bilval”.

Chrysler 200

”Krånglar långt över snittet och kundnöjdheten är låg. Automatlådan är ett stort problem, tillsammans med ett trångt baksäte och dålig bakåtsikt”.

Toyota Tacoma, pickup

”Bland de små pickuperna är den här sämst – framför allt på grund av dålig tillförlitlighet”.

Dodge Journey

”Tillförlitligheten är under snittet och usla omdömen från ägarna. Modellen har också misslyckats i krocktester”.

Mercedes-Benz CLA

”Det svarta fåret i Mercedes-familjen. Tillförlitligheten är under medel och kundbetyget är mycket lågt. En besvikelse”.

Maserati Ghibli

”Den Ferrari-utvecklade motorn drar 1,5 liter milen och är bullrig i kupén. Den krångliga växelspaken kommer göra dig galen. Bilen krånglar mer än snittet – och det betyder att du kommer att få träffa din mekaniker ofta”.

Land Rover Discovery Sport

”Knappast sportig, och tillförlitligheten ligger under snittet. Dessutom är den törstig – den fyrcylindriga bensinmotorn drar 1,35 liter milen”.

Cadillac Escalade

”Ägarna säger att de älskar sin Escalade, men tillförlitligheten är under medel. Trots storleken är den tredje sätesraden trång. Suven är stötig och klumpig på vägen, dessutom är suven riktigt törstig: 1,77 liter milen”.

10 rea-bilar du ska se upp med – ”fynd” du kan få ångra

Lämna ett svar