Veckans F1-förare: 79-åriga Rosemary

När F1-stjärnorna dundrade in på stadsgatorna i London var det förstås ett storslaget pr-jippo inför helgens tävling på Silverstone. Men troligen är det Renault UK som vinner veckans pr-race. Britterna ville vara en del av Renault Sports 40-årsfirande och bjöd in 79-årige Rosemary Smith till en testdag i en F1-bil. 

Rosemary Smith, från Dublin, är gammal rallystjärna i Storbritannien och tackade förstås ja direkt. Kopplingen till Renault består i att Smith driver en trafikskola där några av bilarna är Renault Clios. Smith har också varit flitig i debatten för att införa trafikutbildning i skolorna.

Testet genomfördes på racerbanan Paul Ricard i Frankrike och 79-årige Rosemary Smith klarade testet galant. 

Du kan se Rosemarys testkörning och en hel del från hennes karriär som rallyförare här. 

Renaults pr-trick till trots så blir huvudnumret i helgen förstås Hamiltons fight mot Vettel på Silverstone. Och kampen i Sauber-stallet mellan Marcus Ericsson och Pascal Wehrlein lockar också. Sauber fick i veckan en ny teamchef i hyllade Frederic Vasseur. Sauber valde också att inte gå vidare med motorkontraktet med Honda för 2018 och när nu Vasseur kliver in på nya jobbet måndag morgon står säkert ett nytt motorkontrakt högst upp på att-göra-listan.

Kan Vasseur få ordning på beslutsvägarna i Sauber-teamet och helst köpa en Ferrari eller Mercedes-motor till 2018 så ser det ljusare ut för Marcus Ericssons team inför nästa säsong.

Vi börjar också närma oss F2-föraren Gustav Maljas test i Sauber.

***

Ericsson och Sauber till trots: den svensk det snackas allra mest om just nu är ändå Felix Rosenqvist. Efter segrar och pallplatser i Formel E pekas Rosenqvist ut som en blivande mästare i serien och den förare alla toppteamen borde jaga inför nästa säsong. 

Nu tror jag att Rosenqvist mer eller mindre är klar för Mercedes nya Formel E-stall när de väl bestämmer sig för att kliva in i serien. Det har pratats om säsongen 2018-2019 och det viskas att Mercedes gärna ser Nico Rosberg som partner till Rosenqvist. 

***

Minnesota Twins stjärna Miguel Sano kom tvåa efter Yankees Aaron Judge i det som kallas Homerun Derby under All Star-firandet. Och när MLB startar om efter avbrottet för stjärnmatchen är det viktigt att Sano kan hjälpa sitt lag i toppmötet mot Houston Astros. Twins behöver ha kontakt med Cleveland Indians för att kanske orka fram till en Wild Card-plats i slutspelet i oktober.

***

För ett år sedan skadade Minnesota Vikings QB Terry Bridgewater knät illa på träning. Nu är han tillbaka och tränar med laget – utan knäskydd. 

***

DTM-ledaren och regerande rallycrossvärldsmästaren Mattias Ekström fyller 39 år i dag. Grattis!

Lämna ett svar