Superbil byggd för öken – laglig på vanlig väg

Bilen du ser på bilderna finns faktiskt på riktigt och går nu att beställa från Zarooq Motors, som tagit fram SandRacer 500 GT i samarbete med spanska Campos Racing – tidigare mest kända för sitt Formel 1-äventyr 2010.

Zarooq Motors har sin bas i Förenade Arabemiraten och Monaco, och har jobbat med att ta fram denna supersportbil sedan november 2014.

SandRacer 500 GT är utrustad med en 6,2 liters V8-motor med en effekt på 525 hästkrafter och är kopplad till en femväxlad sekventiell låda. Bilen väger 1 200 kilo och har en total fjädringsväg på 45 centimeter.

– Vi vill vara nära våra rötter i öknen, men också nära våra kunder och strategiska partners i Europa, säger Zarooq Motors chef, Mohammed Al Qadi.

LÄS MER: Snabbast någonsin? Aston Marin visar nya Valkyrie 

Karossen byggd i Belgien

Den bakhjulsdrivna bilen rymmer två personer med en kolfiberkaross byggd i Belgien. Interiören domineras av stiligt tyskt läder från Mansory, som även är leverantör till exempelvis Ferrari och Rolls-Royce.

Det kommer bara tillverkas 35 exemplar av SandRacer 500 GT, och varje ex skräddarsys efter kundens önskemål med ett startpris på 3,8 miljoner kronor. Den första bilen kommer levereras under fjärde kvartalet i år.

LÄS MER: 10 knäppaste trafikreglerna i världen 

Lämna ett svar