Här är de viktigaste bilarna på salongen i Genève

Kia Picanto

Kommentar: Kia har en massiv produktutveckling och vi har redan sett nya Rio. Nya Picanto har ett större lastutrymme än tidigare och bilen har också större innerutrymmen. Nytt är också att Picanto endast kommer som femdörrars.

Volvo XC60

Kommentar: Volvos viktigaste modell på flera år. Om 90-serien ska dra in pengar till Volvo så ska 60-serien svara för den stora volymen. XC60 kommer att ärva mycket från XC90 men Volvo har redan avslöjat ny teknik som debuterar i modellen.

Citroën C3 koncept

Kommentar: Citroën har precis visat en ny C3 och den större versionen Picasso står på tur. Planen är att visa en konceptbil i Genève och vi vet att Picasso kommer att bli betydligt mer suv-lik än tidigare. Konceptbilen heter C-Aircross.

Opel Insignia Grand Sport och Grand Tourer

Kommentar: Det är såklart rörigt hos Opel efter förhandlingarna om uppköp från PSA-gruppen men en ny bilmodell ska visas i Genève och det är nya snygga Insignia med versionerna Grand Sport samt kombimodellen Grand Tourer. Jag har kört bilen som både ser ut att vara och är lättare med betydligt bättre köregenskaper än tidigare. Men nya CrosslandX får vi inte se förrän några veckor efter Genève – av någon anledning.

Range Rover Velar

Kommentar: Range Rover har en egen visning av nya modellen Velar redan en knapp vecka före Genève men det är klart att den här bilen blir en av huvudattraktionerna även på salongen.

Seat Ibiza (Polo)

Kommentar: Volkswagen ska så smått börja förnya sitt stora modellprogram och först ut är nya VW Polo. Men lite överraskande är det syskonbilen Ibiza som blir först ut av bilarna på småbilsplattformen. Ibiza växer en aning och lägger sig i storlek troligen mellan Polo och Golf. Ibiza är också lite tuffare designad.

VW Arteon

Kommentar: Efter dieselskandalen var det många som trodde att VW inte skulle förnya sin stora sedan Phaeton och mycket riktigt försvann också namnet. Men nu kommer VW med en ny stor modell, döpt till Arteon. Bilder vi sett på testbilar skvallrar om en Panamera-liknande design.

Subaru XV

Kommentar: När Subaru visade första generationen av XV trodde jag på en omedelbar succé. Men provkörningen visade att Subaru satsat lite snett. Nu kommer nästa generation XV och förhoppningarna stiger igen.

Mitsubishi suv

Kommentar: Mitsubishi ger sig in i den tuffa mellan-suv-klassen med helt nya Eclipse Cross. Designen är iögonfallande och vi hoppas att vi snabbt, snabbt får en laddhybridversion till Sverige. Då kan alla Outlander-ägare få ett bra alterntiv. Vi har redan provkört modellen – här hittar du artikeln.

Porsche Panamera kombi

Kommentar: Porsche tänker överraska på bilsalongen genom att visa kombiversionen av lyxsportåket Panamera. Mycket har hämtats från konceptbilen Sport Turismo som visats tidigare. En kombi är första steget i ett bredare modellutbud från Porsche. Här kan du se bilder på den nya bilen!

Ford Fiesta

Kommentar: Ford har haft det kämpigt i Europa de senaste åren och räddats av sina fina transportbilar. Nu är det en ny generation på gång och nya Fiesta är inte bara en ny bil – utan fyra. Med fyra tydliga designvarianter vill Ford bredda Fiesta till fler köpare. Vi får också se en crosscountry-variant vilket är piggt i den här bilklassen.

Ferrari 812 Superfast

Kommentar: Bilsalongen i Genève handlar väldigt mycket om supersportbilar och fräcka konceptbilar. Vi har valt ut Ferraris nya 812 Superfast att representera den stora gruppen på salongen. En V12-motor på 6,5 liter och 789 hästkrafter ska få bilen att gå – just det, Superfast. Snygg är den också – förstås, det är en Ferrari.

Lämna ett svar