Populäraste bilarna i Sverige just nu – lista

Nu när bilstatistiken för februari summeras har man all anledning att jubla på Volvo. S/V90 drar ifrån resten av startfältet och står som ohotad etta i listan över nyregistrerade bilar.

Nästa vecka är det världspremiär för en helt ny generation XC60, men intresset är fortfarande mycket högt för nuvarande versionen som kniper en andraplats på listan. …

Volvo konstaterar att man nu är marknadsledande i Sverige med en andel på 21,4 procent. Totalt för månaden registrerar Volvo Car Sverige 5946 bilar.

– Det är fantastiskt roligt att nu se Volvo S90/V90 i toppen. Vi har ju haft vetskapen om hur populära bilarna här via våra välfyllda orderböcker. Nu ser vi resultatet också i registreringsstatistiken, säger Jessica Span, försäljningsdirektör på Volvo Car Sverige.

VOLVO AVSLÖJAR: Här är avancerade säkerhetstekniken i nya XC60

Svenskar köper bilar som aldrig förr

Men det går bra för andra biltillverkare också. På branschorganisationen Bil Sweden gläds man över att svenskarna fortsätter att köpa bilar som aldrig förr. Februari blev den 38:e månaden med försäljningsökning. 27 735 bilar nyregistrerades. Det är februari-rekord, förutom 1970 då svenskarna rusade till bilhallarna inför en momshöjning.

– Den positiva utvecklingen på bilmarknaden förklaras av en stark ekonomisk tillväxt, låga räntor, stabil arbetsmarknad och ett ökat intresse för privatleasing. Enligt Konjunkturinstitutets konjunkturbarometer för februari är stämningsläget mycket ljust i svensk ekonomi och hushållens syn på sin egen ekonomi är fortsatt optimistisk, vilket är gynnsamt för viljan att investera i ny bil, säger Bertil Moldén, vd för Bil Sweden.

Lämna ett svar