Premiär: Mitsubishis folksuv Eclipse Cross

Mitsubishis designchef Tsunehiro Kunimoto har haft ett tydligt uppdrag: Att ge Mitsubishi en starkare designidentitet och en ny position som suvspecialist.

Här är resultatet: Eclipse Cross. Den mellanstora suven är först ut i raden i Mitsubisshis nya suvsatsning: Fem nya modeller ska rulla ut fram till 2021.

– Vi hoppas att Eclipse Cross gör precis som Outlander när den visades. Outlander lockade till sig kunder som aldrig förr varit hos Mitsubishi, sa Kunimoto till Allt Om Bilar under en exklusiv provkörning av den nya modellen.

Två motoralternativ

Två motoralternativ erbjuds vid lanseringen i höst: En bensinturbo på 1,5 liter med en ny steglös automatlåda. Bilen har även ett ”manuellt” sportläge med åtta växlar. Dieselversionen har en motor på 2,2 liter matchad med en åttaväxlad automatlåda. Båda versionerna har elektroniskt styrd fyrhjulsdrift. En laddhybrid kommer senare, men Mitsubishi har inte sagt när.

Mitsubishi avslöjar inte alla detaljer om bilen, det sparar man på till världspremiären på bilsalongen i Genève nästa vecka.

Avslöjar några detaljer innan premiären

Klart är att bilens infotainmentsystem är kompatibelt med både Apple Car Play och Android Auto. Funktionerna styrs via en touchpad vid växelspaken. En head up-display är ytterligare en finess Mitsubishi avslöjar inför premiären. Bagageutrymmet är flexibelt med skjutbart baksäte och Mitsubishi utlovar gott om plats för baksätespassagerarna både på längden och på höjden. Ytterligare en designdetalj, förutom alla skarpa linjer är en led-ribba som kompletterar bakljusen.

Lämna ett svar