Officiell: Citroën C5 Aircross

Citroën är världsberömda för sin gashydrauliska fjädring och många Citroën-fans sörjde när företaget för ett par år sedan meddelade fjädringssystemet skulle skrotas. Men redan då flaggade man för att ett nytt system skulle lanseras – och nu debuterar Citroëns nya fjädring i suven C5 Aircross. Systemet bygger på progressiva hydrauliska kuddar som ska bjuda på ”unik och mjuk åkkomfort som är typisk Citroën”, lovar man. 

Klassledande utrymmen

Enligt Citroën har C5 aircross klassledande utrymmen för alla i bilen tack vare den långa hjulbasen på 2 730 millimeter, och en grund instrumentbräda. På insidan hittar vi trevliga finesser som en högupplöst instrumentskärm på 12,3 tum, en 8-tums infotainmentskärm och trådlös laddning för telefoner.

Bilen lanseras med två bensinmotorer på 165 respektive 200 hästkrafter som paras med en sexväxlad automatlåda. En fyrhjulsdriven plug in-hybrid kommer senare. Den kombinerar en bensinmotor på 200 hästkrafter med två elmotorer på sammanlagt 100 hästkrafter. med 300 hästkrafter blir modellen den starkaste serietillverkade bilen från Citroën hittills. 

Lanseras först i Kina

Trots att modellen är fransk, kommer den att lanseras först i Kina med start i oktober. Här i Europa kommer vi tyvärr att få vänta ända till andra halvan av 2018 innan den spännande suven rullar ut på vägarna.

Lämna ett svar