Ny BMW-värsting – 460 hästkrafter för 1,1 miljon

BMW nöjer sig sällan med att vara värst. Det finns alltid lite mer att krama ur modellerna och motorerna. En BMW M4 har tidigare funnits som Competition Sport men då bara i vissa utvalda länder. På bilsalongen i Shanghai presenterar BMW en ny M4 CS som ska säljas över hela världen.

Förutom en omfattande motoroptimering har också hela bilen lättats. Jämfört med en vanlig M4 Coupe – vilket är långt ifrån en vanlig bil ens det – är M4 CS 32 kg lättare. Det har BMW ordnat med hjälp av nya kolfiberdetaljer. Motorn är BMW:s raka sexcylindriga motor med turbo som nu ger 460 hästkrafter och 600 Nm. Bilen har också utrustats med nya häftiga bromsar samt ett nytt aerodynamikpaket. 

Under tester har BMW M4 CS klarar ett varv runt Nürburgring på sju minuter och 38 sekunder, vilket bara är aningen långsammare än den racerpreparerade BMW M4 GTS.

Men vill du köpa en BMW M4 CS så gäller det att slå till snabbt. Bilen ska tillverkas i en begränsad upplaga. Priset: ja, det börjar på lite drygt 1,1 miljoner kronor vilket är cirka 400 000 kronor mer än den vanliga M4 Coupe. Men det kan det ju vara värt att vara värst i kvarteret.

Lämna ett svar