Många svenskar är arga bakom ratten

Många svenskar är irriterade när de kör bil. Sett till hela landet stör sig 4 av 10 på sina medtrafikanter. Argast är bilisterna i Skåne, där blir häften alltid eller ofta irriterade på andra. Men svenskarna verkar vara lugnare ju längre norrut man kommer. I norra Sverige är det bara 3 av 10 som känner ilskan bubbla bakom ratten. Den vanligaste källan till irritation är att andra trafikanter inte visar hänsyn. …

Samtidigt verkar det vara lite si och så med självkritiken. 97 procent av de tillfrågade i undersökningen tycker nämligen att de alltid eller ofta visar hänsyn gentemot andra på vägen.

POLISEN FÖRKLARAR: 10 onödiga böter

Ska utse vägens hjälte

– Att frustration ibland uppstår i trafiken är inget nytt, utan något jag tror vi alla har varit med om. Det är så klart tråkigt att många upplever att omgivningen inte visar tillräckligt med respekt, men vi är säkra på att det finns godhjärtade individer i trafiken värda att lyfta. De som oberoende av omständigheter ändå tar initiativ till att hjälpa till och rycka in vid behov, säger Sofia Koski, nordisk marknadschef på Goodyear.

Den 15 december 2016 startade Goodyear initiativet Vägens hjälte för att gynna alla som gör gott i trafiken. Vem som helst har kunnat nominera sin hjälte – nu ska Goodyear gå igenom listan över kandidaterna. 15 april får vi veta vem som blev årets hjälte i trafiken.

Lämna ett svar