Skoda uppdaterar Rapid Spaceback

Skoda Rapid Spaceback är en lite bortglömd modell i Sverige, kanske på grund av att så många vill ha en kombi. Men det här kan ändå vara ett vettigt bilval. Enligt Skoda har Rapid Spaceback klassledande utrymmen – i bagaget får 415 liter plats. Och nu när modellen är inne på halvtid uppdateras bilen med flera nyheter.…

På utsidan är det mesta sig likt, förutom uppdaterade strålkastare. De nya strålkastarna har bixenon-teknik tillsammans med led-varselljus, och helljusassistenten upptäcker upphinnande trafik på 400 meters avstånd, och mötande trafik på en kilometers avstånd. …

Uppkopplad med Skoda Connect

Nu blir modellen också uppkopplad genom nya Skoda Connect med trådlöst nätverk i bilen. Skoda Connect innehåller tjänster som hjälper ägaren att hålla koll på till exempel service via en mobilapp.

Systemet gör också att bilen automatiskt kan larma efter hjälp i händelse av en olycka om krockkudden eller bältessträckarna har aktiverats, och levererar såväl position som information om antal bältade i bilen. Rapid Spaceback är standardutrustad med autobroms och trötthetsvarnare.

En ny trecylindrig motor på en liter lanseras i modellen: 1.0 TSI. Den lilla motorn erbjuds med 95 eller 110 hästkrafter med en förbrukning på 4,4 respektive 4,5 liter per 10 mils blandad körning.

Den uppdaterade Skodan lanseras i Sverige i april.

BILTEST: Skoda Kodiaq – en suv med funkislyx

Lämna ett svar