Floyd Maweather nya inköp – två LaFerrari

Floyd Mayweather har gått obesegrad i boxningsringen under hela sin karriär.

I augusti sätter han den osannolika sviten på spel när han går upp i ringen mot irländaren och MMA-fajtern Connor McGregor i vad som är årets tveklöst hetaste boxningsmatch. 

Amerikanen ägnar sig dock inte bara åt träning för att ladda upp inför fajten. Han passar även på att shoppa loss. Ordenligt.

LÄS MER: Floyd Mayweathers extravaganta och udda köpvanor

Mayweather köper två LaFerrari

Allt om bilar har tidigare skrivit om Mayweathers otroliga bilsamling med bland annat Ferrari 599 GTB Fiorano, Porsche 911 Turbo Cabriolet, Lamborghini Aventador LP 700-4 och Ferrari 458 Italia Spider. 

Och i en video avslöjade hans bilhandlare i Vegas boxarens extravaganta köpvanor – bland annat betalar han alltid kontant och köper ibland bilar mitt i natten.

Nu kan Floyd Mayweather adderar ytterligare två bilar till sin samling – nämligen två LaFerraris. 

I en video publicerad av youtubekontot FlightHype avslöjar han att han köpt en vit- och en rödfärgad LaFerrari. 

LÄS MER: Floyd Mayweathers extrema Instagram-skryt

0-100 på under tre sekunder

LaFerrari beskrivs som en experimentbil som man fyllt med tekniska lösningar som kommer att filtreras ner i de vanliga produktionsbilarna. En central del i detta är hybridtekniken HY-KERS som utvecklats med hjälp av Ferraris F1-stall Scuderia. Kraftkällan är en V12-motor på 6,3 liter och 800 hästkrafter. Tack vare ett extra tillskott av vridmoment från elmotorn på 163 hästkrafter har man kunnat optimera förbränningsmotorn för högre varvtal och samtidigt få en bra vridmomentkurva.

0-100 kilometer i timmen klaras av på under tre sekunder, och 0-200 på mindre än 7. När bilen testkörts på Fiorano har man kapat varvtiderna med fem sekunder jämfört med Enzo, och tre sekunder jämfört med F12Berlinetta. LaFerrari är därmed den snabbaste gatbilen någonsin från Maranello.

Floyd säljer sin svenska superbil

Sedan tidigare äger Floyd Mayweather även flera Bugatti Veyrons och han har redan betalat nästan 30 miljoner kronor i förskott för den kommande Bugatti Chiron. 

Han har även en förkärlek till svenska Koenigsegg och köpte ett av endast två exemplar av superbilen CCXR Trevita för 43 miljoner kronor. Ett köp han skröt om på Instagram.

Men tidigare i år avslöjade TMZ att han säljer den svenska superbilen – som tillverkas i Ängelholm – för att fräscha upp sin lyxbilsamling. 

Lämna ett svar