Polis släpades 20 meter under dramatiskt gripande

Det var under onsdagen förra veckan som händelsen ägde rum i Gubbängen i Stockholm. 

En person hade då ringt in och tipsat polisen om två misstänkt narkotikapåverkade personer som satt och sov i en Audi RS4.

Polisen åkte till platsen och väl på plats insåg polisen att bilen i fråga var den Audi RS4 som blivit tillgripen genom rån drygt en timme tidigare i Skärholmen.

Föraren försökte fly

Inne i bilen satt mycket riktigt två personer och sov, men dörren var låst och tändningen var i gång. 

Efter att ha kallat på förstärkning gjorde sig de två poliserna redo för att gripa de misstänkta personerna. 

Polisen krossade fönstret och personerna vaknade med ett ryck. 

”Vi fick upp dörrarna, men när gärningsmännen beordrades ut ur bilen lade föraren handen på ratten och verkade förbereda sig för att köra iväg från platsen. Ena halvan av patrullen tog en nacksving på föraren som dock lade in driven och tryckte på gasen”, skriver polisen Farsta, Vantör i ett Facebookinlägg.

LÄS MER: Stöddiga textraden slutade med böter 

Polisen släpades i 20 meter

Trots att bilen rullade i väg höll polisen fast vid personen och släpades med underkroppen i marken i cirka 20 meter, skriver polisen. 

Färden tog stopp och de två personerna kunde gripas för rånet. Nu misstänks de för ett flertal brott och föraren misstänks även för andra brott efter körningen.

”Vi vill varmt tacka anmälaren som följde sin magkänsla och valde att ringa till Polisen! I det här fallet bevisades det att små observationer kan leda till uppklarande av grövre brott. Om du bevittnar ett pågående brott, eller får en magkänsla att något inte står rätt till, ring 112. Vi åker hellre på ett jobb för mycket än ett jobb för lite!”, skriver polisen. 

LÄS MER: Körde 45 km/h på motorväg – med extrem överlast

Polisen hyllas: ”Snyggt jobbat”

I kommentarsfälten har många personer hyllat polisens insats.

”Snyggt jobbat”, skriver en person.

”Bravo!!!”, skriver en annan. 

”Hej mycket bra gjort och att allmänheten ringer polisen i tid så de inte kommer undan. Får hoppas att polismannen klara sig utan skador. Jag säger tack och lov att ni orkar jobba med alla brottslingar. Ja ni har ett tufft jobb och uselt betalt, kram från mig”, skriver en tredje person. 

Lämna ett svar