Svenska före detta Tesla-chefens nya projekt

Kumpan electric grundades 2010 av bröderna Patrik, Daniel och Philipp Tykesson. 

Företaget har sitt säte i tyska Remagen och har med innovativ teknologisk utveckling tagit Tyskland med storm. De har utvecklat både e-scootrar – varav det finns tre olika modeller på marknaden i dag – och universellt batterisystem. 

Nu väljar den förra Tesla-chefen Peter Carlsson att investera i företaget.

– Det är otroligt vad bröderna Tykesson har skapat med mycket begränsade resurser. Kumpan electrics erfarenhet och strategi övertygade mig att bli en del av Kumpan-familjen, säger han. 

LÄS MER: Han är svensken som ska utmana Elon Musk

Vd:n: ”En ära för oss” 

Peter Carlsson har sedan tidigare utmanat Teslas grundare Elon Musk med sin egen ”Gigafactory” som en del av hans företag Northvolt. 

Sedan tidigare står det klart att fabriken kommer att byggas i antingen Västerås eller Skellefteå, vilket kan betyda 3 000 nya jobb för kommunen som väljs ut. 

– Det är en ära för oss att en branschkännare som Peter Carlsson investerar i vårt unga företag. För oss är Peter mer än en institutionell investerare“, säger Patrik Tykesson, vd för Kumpan electric. 

– Han bistår oss redan med råd och stöd och hjälper oss när det gäller Supply Chain. Genom sin mångåriga erfarenhet känner han branschen som sin egen rockficka och tror, efter det att han följt Kumpan under ett år, absolut på en gemensam framgång med sin investering.  Det gör oss mycket stolta.

LÄS MER: Det här är Teslas ”Gigafactory”

Lämna ett svar