Bildextra från bilsalongen i Gèneve

Kommentar: Det här kan bli en ny tjänstebilsfavorit i Sverige. Kia Optima PHEV kombi kommer att kosta drygt 400 000 kronor och rulla cirka sex mil på el. Bagageutrymmet är aningen lägre på grund av batteriet.

 

Kommentar: Fina Kia Niro finns som hybrid men kommer lite senare i år även som laddhybrid. Kia-importören funderar just nu på prissättningen.

 

Kommentar: Oj vad vacker. Med den snygga inredningen blir Mercedes E-klass bara så oemotståndlig som cabriolet.

 

Kommentar: En bil som kan lyfta med hjälp av en drönare. Italienska Italdesign och flygbolaget Airbus stod för Genève-salongens allra märkligaste koncept. Jo, den ska kunna lyftas upp och flygas över trafikhinder.

 

Kommentar: För ett år sedan avslöjade Techrules sin innovativa teknik med turbinmotorer som laddar batterier snabbt och effektivt. Nu finns det en bil klar för att köras. Fräck och innovativ den också med tre sittplatser och där föraren sitter i mitten.

 

Kommentar: Jag bara älskade nya Panamera och när Porsches familjebil nu kommer som kombi så blir det väldigt mycket vill-ha-känsla.

 

Kommentar: Nu när Peugeot köpt Opel kanske vi får se en nysatsning på Cadillac i Europa av General Motors. Så här ser en nya Cadillac ut.

 

Kommentar: Direkt från rättegången i Sverige till bilsalongen i Genève. Och Victor Muller slog till med en ny svensk bilaffär när han skrev avtal om att köpa motorer från Koenigsegg i Ängelholm.

 

Kommentar: Jag nämde det redan när jag testkörde bilen för två veckor sedan – Mitsubishi har försett nya Eclipse Cross med en märklig baklucka.

 

Kommentar: Jag gillar egentligen inte små sportbilar men här är ett undantag. Renault ville att Caterham skulle bygga nya Alpine men när det samarbetet sprack byggde de själva. Smart.

 

Kommentar: Inget går upp emot en stor och riktigt fet pickup. Här en Dodge RAM 3500 Heavy Duty med en motor på 6,4 liter. Mumma.

 

Kommentar: Volvo har förbättrat funktionaliteten på sitt Sensus-system och fläskat på med lite detaljer framför passageraren.

 

Kommentar: Range Rover breddar sitt modellprogram med den här bilen. Och de plockar tillbaka ett gammalt namn, Velar. Riktigt snygg.

 

Kommentar: Ford visade upp många gamla tävlingsbilar i sin monter. Och här en Escort som Hannu Mikkola och Gunnar Palm kört.

 

Kommentar: När Ford ställer upp gamla rallybilar så glömmer de förstås inte bort ikonen Colin McRae och hans fräcka Focus från 1999.

 

Kommentar: Här är bilen som ledde Rally Sweden ända fram till Thierry Neuvilles försmädliga misstag på travbanan i Karlstad. Den galoppen kostade Hyundai segern.

 

Kommentar: Min pappa hade solglasögon från Emerson Fittipaldi och när ex-F1-föraren från Brasilien nu byggt en bil ihop med Pininfarina hade jag hoppats att hitta honom i montern. Men där stod bara bilen.

 

Kommentar: Här är bilen som vann Rally Sweden för att par veckor sedan och det är alltid speciellt att få läsa ”Värmland” på en stor bilsalong.

 

Kommentar: Volkswagen byggde en gång i tiden världens mest ikoniska buss, folkabussen. Här är ett modernt försök.

Kommentar: Frågan är om Peugeot verkligen fick med den här på på köpet av Opel? Hur som är nya Ampera-e verkligen en bil vi längtar efter. Tyvärr kommer den inte till Sverige i år, om nu inte Peugeot kliver in och ändrar på det dumma beslutet.

 

Kommentar: Marcus Ericsson fanns vad vi vet inte på bilsalongen i Genève men hans nya F1-bil stod fint parkerad strax ovanför trapporna från pressrummet. Fräck.

BILDEXTRA: Här är nya Volvo XC60

Lämna ett svar