Ännu lyxigare: Mercedes visar upp nya S-klass

Mercedes S-klass är en av världens lyxigaste bilmodeller, och nu när innevarande generation går in på halvtid är det dags för en rad uppdateringar både på utsidan, insidan och under motorhuven.
Fronten har fått en översyn med ny grill och ännu mer markerade och sportiga luftintag. strålkastarna får också nya tillval med multipla led-lampor.
Aktern får också ett sportigare utseende med mer markerade avgasutblås tillsammans med en kromlist som löper längs stötfångaren. Sju nya hjul i storlekarna 17-20 tum finns som tillval.

Lyxigare insida

LÄS MER: Vi glider runt i majestätiska Mercedes-Maybach
På insidan är S-klass uppgraderad med två nya högupplösta skärmar på 12,3 tum vardera. De två skärmarna är monterade bredvid varandra under en glasyta. På ratten finns nya touch-kontroller som tillåter att föraren sveper mellan olika menyer, och behöver alltså aldrig släppa ratten.
En hel rad nya trä- och lädermaterial lanseras till modellen tillsammans med flera nya färgkombinationer i olika nyanser av brunt.
Nu lanserar Mercedes också en ny komfort-funktion där man kombinerar klimatanläggning, stolar, ljus och till och med musikval så att förarmiljön anpassas till humöret. Programmer ”Training” är mest spännande – här får föraren massage, muskelaktiverig och flera olika övningar. Exakt hur det här fungerar får vi återkomma till.

Ny V8-motor

BILDEXTRA: Världens lyxigaste offroadbil – Mercedes-Maybach G650 Landaulet
I S 560 4MATIC får vi se en ny V8-motor på 469 hästkrafter, och enligt Mercedes är det här en av de mest bränslesnåla V8:orna i världen, med 10 procent lägre förbrukning än föregångaren.
Flera andra motorer är på gång; bland annat raka sexcylindriga bensinmotorer och en plug in-hybrid som har en utlovad körsträcka på 50 kilometer med enbart elkraft.
Flaggskeppet S 65 behåller den gamla V12-biturbon på sex liter och 630 hästkrafter. Den nya lyxvagnen rullar ut i sommar. Priserna är inte klara ännu.

Lämna ett svar