Volvo släpper nyheter till hela 90-serien

Lagom till modellåret 2017 uppdaterar Volvo sina 90-seriebilar. Uppdateringarna gäller bilar som byggs från och med mitten av november.

Volvo uppdaterar främst tre saker:

Android Auto

Volvo var tidigt ute med stöd för Apple Car Play men nu ska det också bli möjligt att enkelt ansluta en Android-telefon. På 90-seriens stora bildskärm kan du både ha bilens information och spegla din telefon. Volvo erbjuder också en smart uppdatering av aktuella kartor till bilens navigator.

Säkerhet

Volvo inför så kallad Slippery Road Alert och Hazard Light Alert där bilen kommunicerar med en molntjänst för att dela kritisk och viktig information med andra bilar. Slippery-funktionen kan känna av hur halt det är vid en aktuell vägsträcka men också få information från andra bilar om hur halt det är utmed färdvägen. Hazard-funktionen fungerar så att den varnar föraren om det kommer en mötande bil med helljuset på. Det är till exempel bra vid blinda kurvor och backkrön.

De två nya säkerhetssystemen inför först i Sverige och Norge innan det är aktuellt att även inkludera andra länder.

Motorer

Volvo erbjuder en fyrcylindrig D3-diesel tillsammans med en ny sexstegad manuell växellåda. Drivlinan når då ner till en förbrukning på 4,3 liter per tio mil enligt dagens körcykel och ett CO2-värde på 114 gram per kilometer. En ny sexstegad automatlåda till D3-motorn når samma låga förbrukning. Du kan också få D3-motorn med fyrhjulsdrift.

Ny färg

Nya S90 och V90 kan köpas med den nya färgen Maple Brown.

Nyheterna på 90-serien väntas också nå den nya 60-serie som ska debutera med en XC60 under 2017. Både 60-serien och 90-serien byggs på Volvos egen plattform SPA.

 

Läs även: Vi testar nya Volvo V90

Lämna ett svar