Här är prinsens nya satsning efter STCC

När STCC valde att byta tekniskt reglementet till det som kallas TCR förklarade Volvo att de inte tänkte bygga en bil för den nya STCC-serien. Därmed stod det klart att prins Carl Philip – som tävlat för Volvo i flera säsonger – inte kunde fortsätta i STCC.

Istället blir det serien Swedish GT – som nyligen berättade att de tänker ta emot de gamla STCC-bilarna – som får prinsen i startlistan.

– Swedish GT är en bra lösning för oss för att kunna fortsätta våra motorsportaktiviteter på vår hemmamarknad. Det nya formatet med långloppsracing innebär en ny utmaning för prins Carl Philip och teamet att anpassa sig till, något vi har fullt förtroende i att de lyckas med, säger Alexander Murdzevski Schedvin, Head of Motorsport på Polestar, till tidningen Teknikens Värld.

Premiär på Knutstorp i maj

Prins Carl Philip tävlade i serien 2012 och har en viss erfarenhet av långloppsracing.

STCC-serien har fått en rad anmälningar av nya TCR-team och flera team och förare arbetar hårt för att kunna presentera bilar för en satsning på säsongen 2017.

Under säsongen 2017 kommer STCC-paketet att innehålla tävlingar i STCC-klassen samt i Swedish GT, Carrera Cup, Clio Cup JTCC och Formula STCC Nordic. Premiären körs på Knutstorp den 4-6 maj och finalen körs på Mantorp den 14-16 september.

Lämna ett svar