Svensk storfavorit i extrem flygtävling

Förra året var Daniel ett hårsmån från att vinna pokalen i den tuffa tävlingen och efter att ha vunnit första tävlingen i Abu Dhabi denna säsong är första plats det enda som finns i sikte.

– Jag är en tävlingsmänniska helt enkelt och älskar alla former av flygsport. Det finns inga prispengar i potten utan det är äran och tävlingsmomentet som driver mig, säger Daniel Ryfa.

Daniel lever för extremflygning och har tidigare nått stor framgång inom konstflygning. Nu gäller Red Bull Air Race som är den snabbaste och en av de farligaste flygtävlingarna, där piloterna flyger upp mot 400 kilometer i timmen på endast tio meters höjd och kan nå upp till 10 G-krafter i vändningarna, vilket är desamma som stridspiloter handskas med.

– Det är hård konkurrens och små marginaler, säger Daniel Ryfa inför helgens Red Bull Air Race.

Målet är att nå finalen i Las Vegas

Helgens tävling, som pågår mellan 23-24 april, kommer att gå av stapeln i Spielberg, Österrike. Daniel Ryfa planerar att delta i fem av de totalt sju Red Bull Air Race som är kvar detta år. Allt leder fram till finalen i oktober där sex piloter med de tre bästa tiderna får göra upp i Las Vegas.

I Red Bull Air Race finns det två klasser, Master Class och Challenger Cup. Den sistnämnda, som Daniel Ryfa tävlar i, kan beskrivas som en farmarliga där åtta lovande piloter från hela världen tävlar i flygplan tillhandahållna av Red Bull Air Race. Tävlingsbanorna är även något förenklade, men tävlingsreglerna är annars desamma som i Master Class.

Dags för ny bil? Kolla vad du kan få för din begagnade bil här

Lämna ett svar