Så blir Hondas nya bil – får helt ny design

Enligt Honda är utvecklingen av nya Civic det största och viktigaste som hänt märket – någonsin. Mellanklassbilen blir allt viktigare för Honda, speciellt i Europa där den större Accord haft problem.

Nya Civic blir förstås Hondas huvudnummer på den stora bilsalongen i Paris i september. Civic blir bland annat en direkt konkurrent i Europa med storsäljarna Ford Focus och VW Golf.

LÄS MER: Premiär för Renault Mégane kombi

Ny generation turbomotorer

Förutom en helt ny fräck design – som kännetecknat Hondas Civic i alla år – visas en ny generation turbomotorer. Vi får två motoralternativ – en trecylindrig enlitersmotor på 127 hästkrafter samt en större 1,5-litersmotor på 180 hästkrafter. Båda blir bensindrivna då Honda av allt att döma väljer att vänta till slutet av 2017 med en lätt tillfixad version av den beprövade 1,6-litersdieseln. Det är tydligt att Honda liksom flera andra asiatiska tillverkare väljer att ligga lågt med utvecklingen av nya dieselmotorer.

Enligt brittiska sajten Autoexpress funderar Honda i stället på att hybridversion för att konkurrera med marknadsledande Toyota Prius. Tekniken finns redan i andra Honda-modeller i Japan och USA:

Ska visa upp värstingmodell

Förutom nya motorer och ny design har Honda försökt att sänka vikten på Civic och göra bilen vridstyvare. Tillsammans ska det här förbättra köregenskaperna. Nya Civic blir också längre och lägre än föregångaren. Men trots att bilen blir lägre ska den vara högre på insidan, alltså mer utrymme för långa personer.

En värstingmodell av Civic, Typ-R, planeras också med visning om ett år. En konceptversion av Civic Type-R väntas dyka upp på salongen i Paris.


Sugen på en Honda? Se vad din gamla bil är värd här

Lämna ett svar