Så blir framtiden för klassikern Land Rover Defender

Turerna börjar bli många så vi kör en kort sammanfattning:

För ett halvår sedan gick den 68-åriga Land Rover Defender i graven eftersom den inte längre kunde leva upp till utsläppsreglerna.

Miljardären Jim Ratcliffe, 63, gillade inte vad han hörde och skulle enligt rapporter haft ett möte med ägarna i syfte att åter börja producera hans favoritbil.

Kort därefter dementerade Jaguar Land Rover uppgifterna och en talesperson sa enligt Autocar:

– Det finns inte en chans att detta händer. Vi kommer inte låta någon tillverka vår Defender.

 LÄS MER: V90 och S90 trimmas – så mycket krut får de

”Publiceras i december”

Nu har företaget Ineos, som Jim Ratcliffe grundade, medgett att de tänker producera en helt ny modell – som kommer efterlikna Land Rover Defendern.

Men detta gör de på egen hand, utan samarbete med Jaguar.

– Företaget har redan beställt fulla genomförbarhetsstudier om till exempel immateriella rättigheter och kostnader, och resultaten kommer att publiceras i december, säger Ineos direktör Tom Crotty till Autoexpress.

 LÄS MER: Aston Martin återkallar 6 000 bilar

Kan lanseras om 2-3 år

Den nya modellen kommer att vara fyrhjulsdriven men med en uppgraderad motor och utan att kompromissa körbarheten, säkerheten och utsläpp.

Enligt Crotty kan en ny Land Rover-liknande bil lanseras om ”två till tre år”.

– Vi är inte i en position där vi kan använde Land Rovers varumärke eller emblem men Ineos vill ha en bil som fångar Defenders essäns, säger Tom Crotty.

– Samtalen med JLR bekräftade att de är väldigt hängivna sin Defender. Men det kommer inte att bli den nischade bilen som det en gång var. Vi vill bygga något som har utseendet och kapaciteten som en Defender, men med en förbättrad pålitlighet.

 Sugen på en Jaguar? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar