Premiär för Hyundais nya lill-suv

Mindre suvar och crossovers fortsätter framåt i försäljningsstatistiken, inte minst i Europa. Och allt fler modeller kommer ut på marknaden.

Nu går det att beställa Hyundai i20 Active i Sverige, en bil som bygger på den tredje generationen av modellen i20 och som blir minstingen i Hyundais sortiment av suvar och crossovers.

i20 Active är nästan en decimeter högre än vanliga i20, vilket borde innebära att bilen är blir lite lättare att kliva i och ur. I20 Active är dessutom några centimeter längre.

Helt ny motor på en liter

I samband med lanseringen av i20 är det premiär för en helt ny trecylindrig bensinmotor som kommer i två versioner. Det handlar om en 1.0-litersmaskin med turbo som lämnar 100 respektive 120 hk. Båda motorerna har ett angivet vridmoment på 172 Nm med manuell växellåda, men automatlåda sänks vridet till blygsamma 134 Nm enligt produktfakta på Hyundais hemsida.

Hyundai pimpar sin i20 Active med diverse designelement som ska ge ett sportigt intryck. Här finns skärmkantsskydd, takreling, hasplåtsdekor fram och bak och 17-tums lättmetallfälgar.

Instegspriset för Hyundai i20 Active är 159 900 kronor, billigaste i20 kostar från 133 900 kronor.

Sugen på Hyundas lilla suv? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar