Påkörd av rattfyllerist – nu visar hon skadorna

Det är den klassiska mardrömshistorien: ung kvinna är på väg till en dejt och blir påkörd av ett rattfyllo. Vi ser det hända i verkligheten allt för ofta och det kan vara barn, unga, gamla eller andra helt oskyldiga människor som råkar illa ut.

Shelby Farris var på väg till en dejt när hon mötte en bil som kom på fel sida av vägen. Shelby Farris hade inte en chans och hennes bil totalskrotades. Bakom ratten i den andra bilen satt en person som, skulle det visa sig, var berusad.

LÄS OCKSÅ: Sms när du kör bil – farligare än rattfylla

Kraschen inträffade i hög fart och Shelby Farris fick mycket allvarliga skador.

Shelby Farris opererades för sina skador och när hon vaknade upp och såg sig själv i spegeln bestämde hon sig: det här skulle alla få se.

Visar upp sina skador

Hon publicerade sina bilder på den digitala plattformen Imgur och bilderna, tillsammans med Shelby Farris berättelse, fick snabbt ett stort genomslag.

Så här skrev Shelby: ”I tisdags kväll, var jag på väg ut för att gå på en date. Jag blev påkörd rakt framifrån av en rattfyllerist som körde åt fel håll i 100 km/h. Jag har flera brutna revben, frakturer i hela ansiktet, jag blev precis opererad för en öppen fraktur i armen (överarmsbenet) och en bruten fotled. Snälla ni, kör inte fulla!”

I efterhand har det visat sig att mannen som körde på Shelby hade åkt fast för rattfylleri tre gånger tidigare och han var efterlyst i tre amerikanska delstater.

Vill få stopp på rattfylleriet

Enligt läkarna på sjukhuset kunde Shelby Farris ha dött av sina skador men att hon överlevde ser hon nu själv som ett tecken på att hon ska berätta för andra för att försöka få stopp på rattfylleriet.

Hittills har över en halv miljon människor sett bilderna och Shelby Farris har fått ett stort stöd. Sajten Elite Daily har berättat om olyckan och publiceringarna och många har uppmärksammat problememet med rattfylleri.

Enligt Motorförarnas helnykterhetsförbund, MHF, görs 525 så kallade onyktra resor i Sverige – varje timme. Varje år omkommer 75 personer och 1000 personer skadas allvarligt i trafikolyckor på grund av alkohol eller andra droger.

LÄS OCKSÅ:

Lämna ett svar