Officiell: Här är nya Volkswagen Golf

Som första bilmodell i klassen kan toppversionen av infotainmentsystemet ”Discover Pro” manövreras med geststyrning, vilket är framtidens gränssnitt, skriver Volkswagen i ett pressmeddelande.

Hela utbudet av infotainmentsystem är förnyat med bland annat större pekskärmar.

Utbudet av Car-Net online-tjänster har utökats: ”Guide & Inform” samt ”Security & Service” för modeller med navigationssystem.

Även förarassistanssystemen har utökats. Detta med exempelvis Traffic Jam Assist (delvis automatiserad körning i hastigheter upp till 60 kilometer i timmen) och Emergency Assist med fotgängarigenkänning ”Pedestrian Monitoring”.

”Tillsammans med Emergency Assist som också är nytt för segmentet ökar säkerheten avsevärt”, skriver Volkswagen.

Ny ”folkmotor” lanseras

När det gäller motorerna kommer en ny generation av TSI bensinmotorer där turboladdade 4-cylindriga 1,5 TSI Evo – med 150 hästkrafter och aktiv cylinderstyrning (ACT) – gör debut. Den kommer att följas av en BlueMotion-version som levererar 130 hästkrafter.

Volkswagen har också ökat prestandan för Golf GTI: Den nya toppversionen ger nu 245 hästkrafter. En nyutvecklad 7-stegad DSG-växellåda kommer efterhand att ersätta alla 6-stegade DSG-växellådor för Golf, vilket, enligt Volkswagen,kommer att bidra till lägre CO2-utsläpp.

Designen fräschas upp

Design ska ge ett kraftfullare intryck än tidigare.

”Nya detaljer gör designen av Golf ännu tydligare. Särskilt kombinationen av kylargrillen och strålkastarna, som rundar av på ett elegant sätt”, skriver Volkswagen.

Bland förändringarna i designen också följande:

Nya stötfångare fram och bak.

Nya halogen-strålkastare med led-varselljus.

Nya full-led-strålkastare iställer för Xenon-strålkastare.

Nya Led-bakljus.

Nya fälgar och lackfärger.

Angående interiören har Volkswagens designavdelning ”Colour & Trim” tagit fram nya dekorpaneler i dörrarna, på instrumentbrädan och mittkonsolen samt nya sätesklädslar.

Försäljning startar vid nästa månadsskifte

Den svenska förförsäljningen av uppdaterade Golf startar preliminärt vid nästa månadsskifte. I samband med försäljningsstarten kommer priserna att släppas och mer information komma om modellprogram och utrustningsnivåer.

De första exemplaren av uppdaterade Volkswagen Golf beräknas komma till Sverige i slutet av första kvartalet 2017.

Sedan lanseringen 1974 har det sålts över 441 000 exemplar av Volkswagen Golf på den svenska marknaden.


LÄS MER: Se upp för storsäljaren – VW Golf uppgraderas kraftigt snart

Lämna ett svar