Mitsubishi svarar oroliga kunder i Sverige

När Mitsubishi Motors erkände fusk med faktauppgifter från två bilmodeller startades en internutredning. Utredningen ska arbeta i tre månader men att utreda omfattningen av fusket. Enligt vissa uppgifter ska Mitsubishi systematiskt ha presenterat felaktiga faktauppgifter under 25 år. Men andra uppgifter säger att omfattningen av skandalen inte alls är så stor.

Enligt Mitsubishi så har den egna utredningen visat att inga felaktigheter har begåtts med bilar sålda i USA under åren 2013 till 2017.

”Handlar om bilar som sålts i Japan”

I Sverige har några oroliga kunder hört av sig till importören av Mitsubishis bilar.

– Vi har tagit emot några samtal och allt vi kan säga är det som kommit från Japan: att det handlar om däcktrycket på två olika bilmodeller som säljs i Japan och att en intern utredning har startat, säger Mitsubishis pr- och informationschef Lotta Thulin.

Mitsubishi har också berättat att de felaktiga mätvärdena gäller modellen eK samt Nissan Dayz, en bil som Mitsubishi bygger åt Nissan. Mitsubishi använde däcktrycket på ett felaktigt sätt för att sänka rullmotståndet och därmed förbrukningen. Metoden ska, enligt Mitsubishi, ha använts sedan 1991.

”Kom som en total överraskning”

Amerikanska myndigheter har bett Mitsubishi att presentera ytterligare mätvärden för de bilar som säljs i USA.

– Det är förstås tråkigt det som hänt och för oss kom det som en total överraskning. Det är svårt att förbereda sig på något sänt här, säger Lotta Thulin.

Mitsubishi-importören ska nu följa den interna utredningen som har tre månader på sig att presentera en rapport om omfattningen av fusket.

Byta bil i vår? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar