Jeremy Clarkson tokhyllar Volvo XC90

Interiören i andra bilar tycker Jeremy Clarkson – i jämförelse – är ”som insidan av en tvättpåse med mörka färger och röda detaljsömmar.”

”Men Volvon ser inte alls ut så. På den här sidan om Rolls-Royce Phantom har Volvo XC90 den snyggaste interiören du kommer att hitta någonstans”, skriver han i sitt omdöme.

Han öser beröm över Volvos nya laddhybrid:

”Om du inte ska köpa en Range Rover, vilka andra val har du? Tja, bara ett, är jag rädd. Och det är den nya Volvo XC90.”

Han hyllar framförallt rymligheten och bekvämligheten och drar paralleller till suven Volvo XC90 som ”var en säker och praktisk plats för dina barn.”

”Den nya XC90 är emellertid annorlunda. Ja, det är fortfarande en Volvo och, ja, det är fortfarande den mest praktiska sjusitsiga. Men, herregud, vilken trevlig plats att sitta på.”

LISTA: Här är 12 bästa bilköpen du kan göra i vår

”Utvecklad av ingenjörer som faktiskt har barn”

När det gäller suvar är Jeremy Clarkson också en stor XC90-entusiast. Han har ägt flera exemplar av Volvo XC90 och sagt:

”Volvo XC90 är den första bilen som är utvecklad av ingenjörer som faktiskt hade barn – inte ingenjörer som läst om dem i en bok.”

Bilexperten Jeremy Clarkson är en stor tv-profil i England. Han ledde under flera år det populära motormagasinet ”Top Gear”. Förr året avskedades han – under uppmärksammade former – efter att ha hamnat i bråk med programmets producent.

Jeremy Clarkson är långt ifrån ensam om sin entusiasm för Volvo XC90. Den har imponerat på de flesta. Nyligen kom Volvo XC90 med på amerikanska Ward Autos prestigefyllda lista över världens tio bästa bilinteriörer.

Vill du köpa nya XC90? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar