10 hemliga bilmodeller

Precis som flera andra arbetar Rolls-Royce med att ta fram en suv. Rolls-Royce har döpt den till Cullinan och meningen är att konkurrerar med bland annat Bentley Bentayga. Rolls-Royce har varit i Sverige för att testa bilen med målsättningen att lansera bilen under 2017 och börja försäljningen sent samma år. Troligen får vi se samma V12:a som i Phantom under huven på den här bjässen.

 

Efter att vi sett bilder på testbilarna Audi A5 coupe och A5 cabriolet är det så klart dags för Sportback. Och det handlar förstås om vintertester i Sverige. Under skalet delar A5-familjen det mesta med nya Audi A4. Vi kan se fram emot debut på bilsalongen i Paris – allra senast.

 

Och här ännu lite mer från Audi. En gul Audi R8 Spyder har fångats på bild. Självklart är det här en vanlig R8 när det kommer till motoralternativ och yttre design med det tillägget att Spyder väntas få en liten fin V6-motor som komplement. Trolig debut redan i vår.

 

Porsche är inne i en intensiv period med flera nya modeller. Bland dem finns Cayenne som har vintertestats. Nuvarande Cayenne fick en mindre uppdatering vad gäller inredningen till modellår 2016 men nu handlar det om en helt ny generation. Den nya suv:en ska byggas på samma plattform som Audi Q7, VW Touareg, Lamborghini Urus och Bentley Bentayga. Och det blir ett tufft jobb att utse en vinnare bland de syskonen. Vi får en rejäl viktminskning och samma fina vägegenskaper som Q7. Debut först sent 2017 eller möjligen i Detroit 2018.

 

Kia planerar redan för en uppdatering av Sorento, trots att det bara gått två år sedan modellen visades för allra första gången. Vad som spionfotografen hittat är ett nytt internt namn för Sorento vilket skulle tyda på en helt nyutvecklad bil. Och räkna med att det dröjer till bilsalongerna 2018 innan nya Sorento är helt klar.

 

Mercedes E63 AMG är som alltid en väldigt hett efterlängtad modell och sedanmodellen väntas debutera i Paris i oktober. Och sex månader senare kommer den här bilen – kombiversionen av E63 AMG. Precis som sedanen får kombin ett helt eget utseende med bland annat nya luftintag och en ny motorhuv. Och mycket annat är större på den här bilen jämfört med en vanlig E-klass, som bromsar, bakvingar, spoilers, avgasrör och hjul. Under huven kan vi få se samma fyraliters V8:a som i AMG GT och C63.

 

Porsche har en ny Panamera på gång – det avslöjar de här bilderna på bilen under vintertester. Nya Panamera byggs på nya plattformen MSB som bland annat betyder en rejäl viktminskning, mer aluminium och kompositmaterial samt mer och högfast stål i alla konstruktioner. En systerbil till Panamera blir nya Bentley Continental. Designen påminner väldigt mycket om konceptbilen Panamera Sport Turismo som visades redan 2012.

 

 

Alla fans till Porsche 911 GT3 jublar när de ser den här bilden – en uppdatering av 991 GT3. En lätt uppdaterad version döpt till 991.2 kommer att nå handlarna under 2017. Testbilen har setts snurra runt Nürburgring och vi ser bland annat ett större luftintag. GT3 kommer inte att få turbomotorer så det blir de vanliga sexorna till även kommande GT3. Det kommer också en manuell växellåda.

 

BMW planerar att möta Mercedes AMG-offensiv med allt fler M-modeller. Och som ett resultat har en BMW 7-serie testats i norra Sverige med tydlig vink om en M7. Bland annat skvallrar ett par rejäla prestandabromsar om att det här blir något häftigare än de 7-serieversioner vi hittills sett från Alpina och BMW. Bilen ska kunna vara klar till 2018.

 

Nya BMW M5 väntas för första gången säljas med xDrive och den nya bilen testas för fullt. Här syns testbilen med något mindre kamouflering än tidigare. Men det är fortfarande fejklampor monterade även om vi kan se en hel del mer av den främre kofångaren.

Dags att byta bil? se vad du får för din gamla här

Lämna ett svar