Här är Sveriges nya mack – så blir den

Nu ska vi sluta tänka på olja och bensin när vi rullar in på macken. Circle K vill ha en helt annan fräschare image och locka nya kunder, unga och kvinnor.

Till att börja med kommer allt att vara som vanligt på mackarna, men Cirkle K vill satsa mer på framför allt matutbud och kaffe. Besöken ska bli enklare och smidigare, samtidigt som man ska utveckla mackarna för ”folk i farten”.

LÄS OCKSÅ: Statoil i graven – lägger ned i dag

”Samma platser, samma produkter och tjänster”

– Våra kunder kommer fortfarande att möta samma vänliga personal hos oss, vi ligger kvar på samma platser och erbjuder samma produkter och tjänster som vi har varit kända för som Statoil. När vi nu blir en del av den globala familjen Circle K fortsätter vi att ta vara på möjligheten och utveckla ännu bättre kunderbjudanden, säger Jacob Schram, europachef på Kanadensiska Couche-Tard som äger Cirkle K.

I veckan rullar Circle K ut med en reklamkampanj i radio, tv och på nätet där anställda på mackarna lugnar kunderna med att allt kommer att vara minst lika bra som vanligt. Inom ett år hoppas man på att Cirkle K ska vara lika känt och inarbetat som Statoil.

Bilvärldens svarta får: 10 bilar som aldrig borde byggts

Namnbytet väcker starka reaktioner

Arbetet med att byta skyltar har redan inletts, och under året ska 490 mackar ha bytt namn till Circle K. Än så länge är det oklart när den allra sista Statoil-macken tar ner skylten. Klart däremot är att namnbytet har väckt starka reaktioner i hela Sverige, både positiva och negativa.

Här är några av reaktionerna på Facebook:

”Vad är det för fel på vanliga hederliga bensinmackar? I dagens mackar hittar man knappt något till bilen.”

”Ny lanthandelskedja på G. Snabbmat och dagligvaror i första hand och bensin oljor samt tillbehör i andra”.

”Ännu mera skräpmat … Dåligt”.

”Klart att mackarna tappar kunder, det är ju ingen mack längre”.

”Ja, jag brukar fortfarande kalla stationen här i Luleå centrum för ESSO. Nu kan jag hoppa över Statoil, ja får väl se hur detta ska gå”.

Köpa snålare bil? Se vad du kan få för din gamla här

Lämna ett svar