Här är kändisarna som väljer Tesla

För många kändisar är det miljösmarta alternativet elbil ett självklart val. En av de som har valt Tesla är författaren, journalisten och programledaren Fredrik Wikingsson, en annan är musikern Björn Ulvaeus, känd från Abba och flera stora musikaler.

Att miljötanka bilen är verkligen inne. Bland annat släpptes Tesla Model 3 nyligen. På ett dygn har över 115 000 bilar beställts. Elbilen kommer att kosta cirka 35 000 dollar, motsvarande drygt 284 000 kronor. Men det korrekta svenska priset är ännu okänt och bilen väntas komma till Europa först 2018.

Varför kör du på bensin?

En elbilskörare med minst sagt uppseendeväckande registreringsskylt är Alexander Letterhag. På registreringsskylten står det YBUYGAS – varför köpa bensin? När Expressen frågar honom om skylten skrattar han.

– Jag vill poängtera att den är eldriven. Min andra bil är också en elbil och då står det UBUYGAS – du köper bensin, på den. Då var det mest för att reta andra för att jag tycker det är lite omodernt att köra runt i veteranbilar. Varför köra på bensin när man kan köra på el liksom?

När han sedan köpte sin Tesla ville han fortsätta med det humoristiska miljöbudskapet. För det var just för miljön som han valde att köra en elbil.

– Jag slipper tanka och påverkar inte miljön negativ. Det känns lite som att ha gått från en knapptelefon till en smartphone. Det känns omodernt med en gammal bil som man måste växla, vrida om en nyckel och starta motorn och så mullrar det, säger Alexander Letterhagen.

BILDEXTRA: Nya Tesla Model 3

Kommer med flera fördelar

På sin Instagramsida delar Alexander sin passion för elbilar med sina tusentals följare.

Han brukar ta bilen både till Östersund och Öland från Stockholm och det är inga problem. Han måste bara planera körningen eftersom det ännu inte finns lika många laddstationer som bensinstationer.

Men förutom att köra miljövänligt så kommer det flera fördelar med att köra elbil – som gratis fika.

– Visst jag måste planera min körning men där jag tankar så får jag gratis bulle och kaffe, säger Alexander Letterhag.

Byta till elbil? Så mycket får du för din gamla bensinbil – fri värdering

 

Lämna ett svar