Här är elbilen som på allvar utmanar Tesla

Vad ”självutvecklade” mer konkret innebär är inte klart. Men förmodligen handlar det om att mjukvaran kan uppdateras automatiskt – vilket redan är möjligt på Tesla S. Så det där med ”världens första”, som LeEco påstår, kanske ska tas med en nypa salt.

I övrigt är det inte heller mycket som är känt om LeEco LeSees tekniska detaljer – förutom att toppfarten ska ligga kring 210 kilometer i timmen. Vilken motor den har, typ av batteri samt längden på räckvidden är ännu okänt.

LeEco LeSee är en fyradörrars sedanmodell. Dörrarna är små men den är desto rymligare invändigt. Ett glastak sträcker sig ända från motorhuven till bakluckan. I formen påminner LeEco LeSee en hel del om sin kommande konkurrent Tesla Model S.

LISTA: Vårens 12 bästa bilköp – här är våra favoriter just nu

Saknar knappar helt

Förarmiljön i LeEco LeSee saknar helt knappar. All kommunikation med bilen sker via skärmar och via röststyrning. Ratten är infälld och vecklas ut när föraren har satt sig på plats.

LeEco LeSee kan köra själv och då kan ratten fällas ned. Bilen kan laddas trådlöst. Den erbjuder också ett isolerat utrymme för varje passagerare så att de inte ska störa varandra med musik eller film.

LeEco är ett teknikföretag som tidigare hette LeTV. Det tillverkar onlinespel, mobiltelefoner och en mängd andra teknikprylar. LeEco LeSee är deras första bil och – som sagt – eldriven med ambition att utmana Tesla.

Företaget presenterade sin elbil LeEco LeSee på en stor mässa i Peking häromdagen. Noteras kan att LeEcos vd, miljardären Lia Yueting, står bakom det kinesiska bilföretaget Faraday Future, med sina personliga tillgångar.

Planerar bygge av stor bilfabrik i Nevada

Faraday Futures har också en elbil på gång och planerar att bygga en stor bilfabrik i den amerikanska delstaten Nevada. Förra året visade Faraday Future upp sin första elbilsmodell FFZERO1. Men den är ett rent designkoncept och varken avsedd för produktion eller ens en prototyp.

LeEco har uppenbarligen kommit betydligt längre med sin elbil. Den finns och ska i produktion. Men hur många av designdetaljerna som följer med till produktionsbilen återstår att se.

Dags att byta till elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här

Lämna ett svar