Han var först i kön till nya Tesla Model 3

I natt kommer Tesla att visa upp sin nya Tesla Model 3. Redan nu, trots att bilen ännu inte visats offentligt, ringlar köerna långa utanför Teslas butiker runtom i världen. I Sverige har ett stort antal personer köat utanför butiken i Malmö och i Stockholm stod över 100 personer och väntade på sin tur att reservera en Tesla Model 3.

När dörrarna öppnades klockan 10 stod Jerker Rolander, 53-årig administratör och kantor från Ålberga i närheten av Nyköping, allra först i kön.

Hoppas på att skrota sin gamla Volvo

Varför har du köat från halv sex för att reservera en bil som du inte ens har sett?

– Jag tycker att bilen är väldigt intressant. Med tanke på vad Tesla har gjort förut har jag all anledning att tro att det kommer att vara en alldeles utmärkt bil, säger han.

Lite information har ju kommit om bilen. Vad är det som intresserar dig mest?

– Det viktigaste är att jag tror att Model 3 kommer att motsvara mina behov av att göra mig helt fossilfri. Jag har en Renault Zoe nu, det är en riktigt bra bil. Men batteriet är för litet och snabbladdningen är för långsam. Med Model 3 får jag längre räckvidd, tillgång till Teslas snabbladdningsnätverk – och jag hoppas att det blir dragkrok på den.

I så fall kan jag skrota den gamla Volvo som jag fortfarande har kvar.

”Hoppas på om tre år”

Du har ingen Tesla sen tidigare?

– Nej, det har jag inte.

Men du har kört en Tesla?

– Nej, jag har faktiskt inte gjort det!

Modigt. När du reserverade din Model 3, fick du någon information om när du kan tänkas få din bil?

– Nej. De första bilarna kommer att släppas i USA innan de går till andra marknader. De som redan äger en Tesla har förtur, sen har vi de som beställer fullutrustade bilar och sen är det alla vi andra. Jag hoppas på om tre år när leasingkontraktet på min Renault Zoe går ut, säger Jerker Rolander.

Byta till elbil? Kolla vad du får för din gamla bil här

Lämna ett svar