Fortsatta problem i Teslas Model X-bilar

Kvinnan, som bor i USA, hade bara haft sin Tesla Model X ett par dagar, innan det blev problem. När hon skulle köra sina barn till skolan gick inte dörrarna att öppna.

Elbilens dörrar har även krånglat på andra sätt. I några fall, beskrivna i amerikanska tidningen Consumer Reports, har inte Teslans falkvingedörrar gått att stänga. Dessutom har den stora infotaintment-skärmen hängt sig.

”Jag kan manuellt stänga dörren, men dörrspärren går inte i, säger en Teslaägare till sajten Techcrunch.

Samma Tesla-ägare har även erfarenheter av att dörrarna inte går att öppna samt att parkeringsbromsen huggit i varannan meter.

LÄS MER: 12 smartaste bilarna du kan köpa just nu

”Fast beslutna att bygga världens tillförlitligaste bilar”

Tesla har i ett uttalande medgett problem med Tesla Model X.

”Vi har meddelats om vissa problem med tidigt byggda Model X, men dessa problem är inte utbredda och vi arbetar nära alla drabbade ägare för att kunna svara snabbt på deras problem. Vi är fast beslutna att göra världens mest tillförlitliga bilar”, säger en talesperson för Tesla till Consumer Report.

Consumer Reports artikel är inte en enda stor sågning av Telsa. Tidningen påpekar att Tesla dels är väldigt snabba på att åtgärda problem, samt inte ensamma bland biltillverkare att ha kvalitetsbrister på nya produkter.

Dubbelseende på grund av rutan

Tidigare i veckan uppmärksammades ett annat kvalitetsproblem på Tesla Model X. Många Tesla-förare säger sig ha drabbats av dubbelseende på grund av den gigantiska vindrutan, som sträcker sig nästan ända bak till B-stolpen.

Och för några veckor sedan återkallade Tesla 2 700 Model X-bilar. Dessa på grund av att tredje stolsraden visat sig kunna lossna vid en kollision.

Köpa elbil? Se vad du kan få för din gamla bil här!

Lämna ett svar