Veckans bilnyheter – här är höjdpunkterna

Veckans stora nybilstest måste ändå vara Jaguars nya F-Pace. Jaguar räknar med att sälja 300-400 bilar i Sverige redan i år och det här blir en tuff utmanare till Volvo XC90 och kommande Volvo XC60. En riktig prestandabjässe som vi testkörde på steniga bergsvägar i Montenegro.

Med fyrhjulsdrift i världsklass och nyttiga finesser kan det här bli en storsäljare bland premiumsuv:arna

BILTEST: Vi kör sportiga suven Jaguar F-Pace

 

Och på tal om suv:ar och XC90 – visst var det kul att Jeremy Clarkson hyllade vår svenska suv:

LÄS OCKSÅ: Clarkson tokhyllar XC90

 

Dieselskandalen fortsätter att växa. Senast i raden av avslöjanden är Mitsubishi som erkänt att de fuskat med bilar som sålts i Japan. Det här kan vara toppen av ett isberg och det kan komma att påverka Mitsubishi för lång tid framöver. I veckan blev det också känt att Volkswagen är på väg att erbjuda återköp av ett stort antal bilar som haft den luriga programvaran.

Avgasskandal: Mitsubishi erkänner fusk med 600 000 bilar

VW-FUSKET: VW redo att köpa tillbaka 500 000 bilar

 

En av veckans allra mest läst artiklar var annars den om polisens insatsvecka. Polisen har fokuserat på trafik och bilism i veckan och – vad vi förstått – har det inte varit så uppskattat överallt:

Fortkörning: Polisen inledde insatsvecka

 

Det här var några av veckans höjdpunkter. Nästa vecka kan vi bland annat lova ett test av helt nya Volkswagen Tiguan – en bil som vi vet att svenska bilköpare längtat efter.

Lämna ett svar