Chevrolets hemliga prototyp kraschar

Chevrolet Camaro kommer under nästa år i en ny version, det handlar om en prestandabil med tilläggsnamnet Z/28.

Det här är en bil som många tror kommer att sätta riktigt bra varvtider på racerbanor världen över, mycket tack vare uppdaterad aerodynamik (notera till exempel den stora vingen på bakluckan och den aggressiva splittern i fronten) och sänkt vikt.

Men testerna på den ökända racerbanan Nürburgring i Tyskland går inte på räls. På en video som publicerats på Youtube ses föraren tappa kontrollen över bilen sedan han – förmodligen – kört för fort in i en kurva och låst upp bakhjulen i inbromsningen. Bilen dansar sedan in i ett räcke.

Ingen officiell information om nya Z/28

Prototypen får förmodligen skador, men både förare och passagerare kliver ur Camaron till synes helt oskadda sedan bilen körts undan från banan ut på gräset intill.

Någon information om Camaro Z/28 har ännu inte gjorts officiell, men det spekuleras i att bilen kommer gå att köpa med både manuell växellåda och den tioväxlade automatlådan från Camaro ZL1.

Att det sitter en potent V8 under den stora motorhuven råder det ingen tvekan om – lyssna bara på det vackra mullret i videon!

Sugen på Camaro? se vad du kan få för din gamla bil här!

Lämna ett svar