VW:s nya supergolf – här är GTI Clubsport

Nu firas Volkswagens ikoniska sportmodell Golf GTI med specialversionen Clubsport. Och det är en rejält vassare GTI som rullar ut.

Nu plockar man ut 265 hästkrafter ur den turbomatade radfyran på två liter. Men – bilen har också en overboost-funktion som under cirka 10 sekunder knuffar upp effekten till hela 290 kusar. Aktiveringen är enkel: Det är bara att trampa plattan i mattan.

Med manuell låda tar man sig från 0-100 på 6 sekunder blankt, och med den automatiska DSG-lådan blir bilen en tiondel snabbare.

LÄS MER: Vi testar familjeracern Golf Sportscombi R

Vassare design

Det är inte bara under huven som GTI Clubsport blir vassare. Utsidan får egen Clubsport-design med nya stötfångare, nya trösklar, en förbättrad diffusor, flerdelad takspoiler och unika 18-tumshjul. Helt nydesignade 19-tumshjul finns som tillval.

Den nya aerodynamiken ger bilen väsentligt mer downforce, säger man på Volkswagen.

Stripningen längs tröskeln är en blinkning till originalet från 1976.

Flera färgalternativ kommer – men taket är alltid svart. Insidan är rejält sportig med skalstolar klädda i alcantara. Interiören får flera detaljer som är unika för Clubsport; nya dekorpaneler, lister och instegslister i rostfritt stål.

Nya Clubsport blir dock inte snabbaste Golfen. Sedan tidigare finns 300 hästkrafter staka Golf R, och nästa värsting kommer i skepnad av Golf R420, med hela 400 hästkrafter.

Lämna ett svar