Volvo XC90 beställd i 30 000 exemplar

Den svenska biltillverkaren går starkt framåt på många viktiga marknader. I Sverige befäster man positionen som nummer ett, med kombin V70 som landets mest sålda bil, 8 986 stycken nyregistrerades i Sverige under april.

Även i övriga Europa går Volvo starkt framåt med en försäljningsökning på 8,7 procent jämfört med april förra året. Här är det XC60 och V40 som står för de största volymerna.

Även på Volvos största marknad Kina ökar försäljningen i april. Plus 1,8 procent visar ny statistik och det är XC60 som är bäst säljande modell.

QUIZ: Svenska bilklassiker – 10 bildfrågor!

Kunder har beställt – utan att ha provkört

I USA såldes 4 636 Volvobilar under april månad, vilket är ungefär lika många som under samma månad förra året. XC60 och S60 står för merparten av de sålda bilarna.

Framtiden ser ännu ljusare ut för biltillverkaren. Volvo XC90, den första modell som byggs på Volvos nya plattform, har redan beställts i 30 000 exemplar. Och detta innan kunderna har fått tillfälle att provköra bilen.

– Vi har fortsatt ett positivt momentum redan innan vi börjar med leveranserna av vår nya XC90. Så vi är på väg mot ännu ett bra år, säger Volvo Cars marknadschef Alain Visser.

Lämna ett svar