F1-stjärnan ska köra ökända Gumball-rallyt

Gumball 3000 är kanske mer en roadtrip för partysugna och bilintresserade människor med stora plånböcker än någon riktig biltävling.

Men det årliga evenemanget har väckt stor uppmärksamhet tack vare kända människor, dyra lyxbilar – och en hel del hårt festande längs resans gång.

En svensk som deltagit förr och som kommer att delta nu igen är skidåkaren Jon Olsson.

Lewis Hamilton leder VM-tabellen före sin teamkamrat Nico Rosberg och Ferraris Sebastian Vettel.

QUIZ: Känner du igen F1-banorna?

Imponerande samling bilar

Men Hamilton har inte bara gjort sig känd för sina prestationer bakom ratten på sin F1-Mercedes. Han är också i full färd med att bygga upp en minst sagt respektabel bilsamling.

Hamilton visar gärna upp sina klenoder på instagram, där han nu har 1,2 miljoner följare. Bland annat har han setts posera vis sin Shelby Cobra 427 från 1966, en specialbyggd Pagani Zonda och en grymt läcker Mustang Fastback, lackad i vinrödmetallic. I garaget har Hamilton nu också ett exemplar av Ferraris värsting LaFerrari och en McLaren P1 Hybrid. Med tanke på att han tävlar för Mercedes lär det stå ett antal fina Mercor där också.

Vilken bil Hamilton kommer att köra är ännu inte avslöjat, inte heller exakt när han kommer att dyka upp. Det kommer hursomhelst inte att gå obemärkt förbi.

Lämna ett svar