Tillverkarnas hemliga bilmodeller

Renault laddar för en ny produktoffensiv och efter att 2015 mest handlat om de stora bilarna Espace och Talisman ska det under nästa år komma några mindre bilar. Först ut blir Megane men spionfotografen har också fångat den här bilen – det som ska bli nya Renault Scenic. Kanske kan vi få se samma typ av fyrhjulsstyrning i Scenic som i Espace.

 

Suzuki visade konceptbilen IM-4 Concept i Genève i våras och redan nu syns bilen ute på testvägarna i Alperna. Att döma av bilderna så finns det långt gångna planer så premiär 2017 är trolig för den här fyrhjulsdrivna lilla bilen. Vi kan vänta oss de små bensinmotorerna på 1.0 respektive 1,2 liter under huven.

 

Vi kallade Audis minsta suv för Q1 under några månader men nu står det klart att Audi betalat sig ur fighten med Alfa Romeo om namnet Q2 vilket ska bli namnet på nästa lilla suv från Audi. Vi väntar oss premiär nästa år och plattformen blir nya MQB i stället för den äldre plattformen som i dag finns i Polo och Audi A1.

 

Kombi på svenska men på Mercedes-språk blir det T. Det här är i vilket fall kombiversionen av nya E-klass som väntas visas upp under nästa år. E-klass ska visas som sedan, kombi, coupé och cabriolet. Kombin ska börja säljas till sommaren 2016.

BILKLIPP: Här avslöjas nya Volvo V90 – av misstag?

Mitt under brinnande kris arbetar VW förstås med nya modeller. Här syns nya Crafter kraftig kamouflerad. Som vanligt ska Crafter komma i flera versioner och även som persontransportör. Ryktet säger också att det planeras för en MAN-version av bilen. Och kanske blir det på sikt en Scania? Om det inte blir så att VW säljer Scania för att dra in pengar till den sinande kassan.

VW Crafter.Foto: Wesley Steenbergen

 

I somras snackades det mycket om Alfa Romeos kommande produktoffensiv. Men när det blev problem med Giulia-versioner så bromsades offensiven en aning. Bakom Giulia finns etablerade Giulietta som ska ansiktslyftas. Släktskapet med Giulia syns och en färdig bil ska vara klar till Genève-salongen i mars.

Giulietta får ansiktslyftning.

 

Renault Captur blev snabbt en stor succé och det ska Renault nu rida på. Den här bilen är större än Captur varför vi gissar på en Grand Captur. Bilen blir lite större och rymligare och av fembultshjulen att döma ska den också kunna lasta lite mer. Nuvarande Captur ska fräschas till och de delarna finns förstås på den här testbilen.

Ny större version av populära Captur.

 

Det väntas en mindre ansiktslyftning på Mercedes CLA under nästa år. Det blir nya strålkastare och nya lampor bak samt en liten förändring på kofångaren. Den stora uppdateringen finns inne i bilen med ny instrumentering och nytt informationssystem. Vi får också nya stolar och en ny ratt. Det kommer förstås också en Shootingbrake-version av nya CLA.

Mercedes CLA.

Lämna ett svar