VW tvingas återkalla ännu fler bilar

Efter att VW erkänt att de manipulerat mjukvara i cirka 11 miljoner bilar världen över har fler och fler myndigheter reagerat. Flera myndigheter har gjort egna tester och anklagat VW-gruppen för fusk. I dag omfattar skandalen tre delar:

1) Fusk med mjukvara i 11 miljoner bilar och främst gällande nox-värden. Här har VW en åtgärdsplan som omfattar drygt åtta miljoner bilar i Europa.

2) VW har erkänt fusk med CO2-värden för cirka 850 000 bilar i Europa.

3) Myndigheter i USA har anklagat VW för att ha fuskat med uppgifter om utsläpp från även en trelitersdiesel som använts i bilar från VW, Audi och Porsche. Audi har erkänt.

Och det är punkt tre som fått CARB att reagera. CARB kräver att VW återkallar cirka 15000 bilar med den aktuella motorn som sålts i Kalifornien sedan 2009. Beslutet från CARB betyder också att VW har 45 arbetsdagar på sig att inleda en återkallelse.

VW har redan föreslagit en återkallelse av 482 000 bilar med en tvålitersdiesel som också har den aktuella mjukvaran installerad.

LÄS MER: Så ska VW-bilarna åtgärdas

125 miljoner i böter i Sydkorea

Fler och fler tycker också att Audi-chefen Rupert Stadler behöver agera tydligare för att ta avstånd från det som hänt och inte försöka att skydda sina chefer inom Volkswagen-koncernen. Allt för att rädda varumärket Audi.

Samtidigt agerar Sydkorea och bötfäller VW-gruppen för fusk med utsläppsvärden på drygt 125 000 bilar sålda i landet. Myndigheter i Sydkorea har genomfört egna tester och kräver att VW inleder en återkallelse redan den 6 januari. Bötesbeloppet var på cirka 125 miljoner kronor och skandalen riskerar att påverka hela marknaden för importerade bilar i Sydkorea.

Bilarna som ska återkallas i Sydkorea är bilar med 2,0- och 1,6-litersdieslar enligt Euro5-kraven och som sålts i landet under åren 2008-2015.

I Sydkorea dominerar de egna märkena Kia och Hyundai men andelen importerade bilar har ökat de senaste åren. Volkswagens försäljning av bilar rasade från 2901 sålda bilar i september till 947 i oktober och marknadsandelen bland importbilarna sjönk från 14,2 till 5,4 procent.

Lämna ett svar