8 hemliga bilmodeller

Kia vill hänga med i suv-racet och planerar för en mindre instegssuv. Modellen ska heta Niro och börja säljas redan under nästa år. Det ryktas att den här bilen ska komma bara som hybrid respektive plug-in-hybrid – alltså då inte alls med dieselmotor vilket markerar början på den trenden.

 

Mokka är en lite bortglömd crossover. Men det vill Opel ändra på snabbt. Nu väntas en översyn av Mokka så här mitt i produktcykeln. Vi kan vänta oss de vanliga förändringarna på ljus och stötfångare och vi får säkert det nya helljuset som presenterades i Astra. Det blir också fler likheter med Astra – som till exempel grillen. Bilen bör vara klar till salongen i Genève i mars.

 

Subaru retades lite med att visa skisser på en konceptbil av nya Impreza på bilsalongen i Tokyo i oktober. Men spionfotografen har hittat mer än så. Här är en testbil ute på vägarna och den färdiga bilen – som blir femte generationen av Impreza – ska vara klar 2017. En hybridversion av bilen ser ut att vara försenad men vi får direkt se fyr- och femdörrars. Plattformen heter Subaru Global Platform och ska vara grunden till alla kommande modeller från Subaru.

 

Här ytterligare en bil som debuterar i Genève i mars – RS-versionen av Audis hyllade TT. Testbilen har synts på vägarna utanför Nürburgring så vi kan väntas oss en häftig RS-version av lilla TT. Bilen får en hel del nya detaljer som gör den aggressiv och lite tuffare att titta på. Motorn kan bli 2,5-litersfyran från RS3 vilket skulle betyda närmare 400 hästkrafter.

BILDER: Här är Saab-folkets nya suv – Qoros 5

 

Renault har massor av nya modeller på gång och släktskapet med Nissan ska utnyttjas för att plocka fram nya suv:ar och crossovers. En broder till Nissan X-Trail planeras och då ska namnet Koleos användas. Nya Koleos blir alltså bra mycket större än dagens och det blir bland annat sju platser. Vissa designelement känns igen från Talisman men vi får väl hoppas att de där sakerna på huven inte finns på den produktionsklara bilen.

Ny stor suv från Renault.Foto: Carpix

 

En stor nyhet i bilvärlden är kommande BMW 5-serie. Här syns kombiversionen av 5-serien testas på Nürburgring. Trenden är att bilarna inte växer till det yttre men att fler och fler prioriterar utrymmet i baksätet. Vikten ska sänkas och köregenskaperna förbättras. Nya 5-serien kommer som laddhybrid vilket kommer att glädja svenska tjänstebilsförare.

Nya BMW 5-serie.Foto: Andreas Mau/Carpix

 

Vi har tidigare haft bilder på långversionen av nya Bentley Mulsanne. Men den här gången är det den vanliga längden. Bilen syns i riktigt ruggigt väder på vägar runt Eifel-bergen nära Nürburgring. Hela fronten är ny och framför allt är det lampornas design. Troligen blir det en uppdatering även bland motoralternativen och en rad häftiga finesser.

Extra lång Bentley.Foto: Heinz Toni Sesterheim

 

Här är Maseratis efterlängtade suv Levante. Och när bilen testas på Nürburgring har mycket av maskeringen plockats av. Levante byggs på ett uppdaterat chassi från Ghibli och Quattroporte och Levante får också låna motorerna från sina syskon. En 3,0-liters V6 och en en 3,8-liters V8. Vi kommer också att få sen en GTS-version och den färdiga bilen ska visas på bilsalongen i Genève i mars.

En suv ska säkra Maseratis överlevnad.Foto: Heinz Toni Sesterheim

Lämna ett svar