Skoda Superb mest omtalad på internet

Skoda tog förstaplatsen som det mest omtalade bilmärket på internet i juni. Närmare bestämt var det modellen Superb som rönte störts uppmärksamhet, rapporterar undersökningsinstitutet TNS, som gått igenom 13 850 nätsidor där bilar nämns.

Enkel och effektiv marknadsföring

Superb placerar sig före Mercedes kommande premiumsuvar GLC och GLE – trots att den förstnämnda fått enorm uppmärksamhet på internet efter att den synts i trailern för storfilmen Jurassic World. På listan finns också Renaults kompaktsuv Kadjar och MPV:n Espace som marknadsförts med skådespelaren Kevin Spacey som ansikte utåt.

Men det är inte konstigt att Skodas nya flaggskepp plockar förstaplatsen. Det tjeckiska företaget, som ingår i Volkswagen-koncernen, har gjort allt rätt inför lanseringen av modellen, enligt TNS. Tillverkaren har lyckats få många inflytelserika personligheter på de digitala medierna att provköra bilen och varit duktiga på att lyfta fram fördelarna med den.

Men viktigast av allt: man har gjort en riktigt bra bil.

LÄS MER: Så klarade sig Skoda Superb i krocktestet

På många sätt bättre än Passat

Enligt representanter från Skoda har man fått plocka fritt bland VW-gruppens alla byggdelar för att utifrån sina egna kärnvärden skruva ihop en så bra bil som möjligt. Superb är på många sätt bättre än sitt koncernsyskon Volkswagen Passat – som vann priset för årets bil förra året. Ändå är den cirka 15 000 kronor billigare med jämförbar utrustning.

Den förväntas fortfarande inte komma i närheten av Passats försäljningssiffror, men kanske tyder resultatet av TNS undersökning på att den tjeckiska tillverkaren är på väg att få ett bättre anseende.

Lämna ett svar