Icona Vulcano – här är kinesiska ”Ferrarin”

Kina har inte satt några större avtryck i supersportbilsbranschen. Det ska tillverkaren Icona ändra på med sin Vulcano. Den har visserligen italiensk design och en amerikansk motor, men kan mycket väl vara den mest intressanta kinesiska bilen i segmentet hittills.

Titankaross och råstark motor

Till att börja med ska karossen – som formges i samarbete med två italienska designföretag – vara byggd i en blandning av titan och kolfiber. Det blir i så fall världens första serieproducerade bil som har ett skal av den hållfasta metallen. När tillverkaren formgett den har de låtit sig inspireras av världens snabbaste flygplan Blackbird SR-71, men en gissning är att de också sneglat åt Ferraris F12 Berlinetta. Det är inte en slump att Icona Vulcano kallades ”Kinas Ferrari” första gången konceptet visades upp 2013.

Under huven sitter en trimmad version av Corvettes motor ZR1 V8, som utvecklar 670 hästkrafter och ett vridmoment på 840 newtonmeter. Enligt tillverkaren ska den också gå att få med en bra bit över 1 000 hästkrafter. Då ska 0-97 kilometer i timmen (60 mph) gå på supersnabba 2,8 sekunder.

 

LÄS MER: Fräcka Range Rover-kopian en succé i Kina

Lämna ett svar