Saaben som plågats av en hel släkt

”Jag överlever inte ännu en familjemedlem. Köp mig till vilket pris som helst”, står det i slutet av annonsen på blocket.se. I den personliga berättelsen beskriver den nuvarande ägaren hur hans Saab 9-5 från 1999 misskötts av alla sina tidigare ägare.

Gått genom släkten

Bekymren börjar kort efter Saabens första levnadsår. ”Tydligen räckte inte motorn till så han började med kirurgiska ingrepp innan jag ens fyllt 1”, står det om trimningen som enligt skribenten kostade den första ägaren körkortet. Men problemen fortsätter: ”Den stora misären började då gubben lånade ut mig till sonen. Han lyckades spränga turbon utanför Uppsala så att jag fick bogseras 52 mil till Umeå.”.

Efter att turbon bytts ut får den ”elake sonen” ta över bilen. ”Han är tydligen både färgblind och teknisk idiot”, står det. Han orsakar dessutom ett totalt motorhaveri, som innebär att han måste byta motor. Och 2 000 mil senare är det dags igen.

Sedan får nästa ”imbecilla släktmedlem” – även kallad hustrun – ta över bilen innan den ställs på uppfarten, glöms bort och får smeknamnet ”liket”. Men enligt ägaren måste den snabbt säljas. För nu har ”elakingen och imbecillens dotter har fått tillstånd för övningskörning”.

LÄS MER: Säljer ”Bilen som fick Saab att gå i konkurs”

Lämna ett svar