Saabfolkets hemliga biltester i Sverige

Med hjälp av svenska ingenjörer med bakgrund hos bland annat Saab och Volvo har Qoros på kort tid byggt flera bilar som på sikt ska lanseras i Euorpa. Och några av bilarna testas på vägar i Sverige.

– Vi har flera partners i och runt Trollhättan så det stämmer att det finns Qoros-bilar som rullar i Sverige. Vi har bland annat ett samarbete med American Axle för att utveckla en hybriddrivlina, avslöjar Qoros svenske chef för produktstrategier, Daniel Backman.

Godkända motorer

Redan för ett år sedan sa Qoros att de stod på tröskeln till Europa med flera av sina modeller. Men Backman vill skynda långsamt.

– Först av allt måste vi bygga upp vår verksamhet i Kina. Vi har kommit en bit där på kort tid men behöver göra mer. Vi måste också ha rätt teknik för Europa innan vi försöker oss på en lansering här. Bland annat handlar det om motorerna som behöver vara godkända enligt Euro6.

Rätt segment

Qoros City Suv3 ser ut att vara en perfekt bil för den europeiska marknaden, en konkurrent till bland andra nya Maxda CX-3 och populära Nissan Qashqai och kommande Renault Kadjar.

– City Suv3 passar också väldigt bra i Kina där det här bilsegmentet har växt mycket den senaste tiden, säger Backman.

Lämna ett svar