Jon Olsson kör taxi med sin brutala Audi

Skidåkaren Jon Olsson har tagit hem tio medaljer i X-games, men är nästan lika känd för sitt stora bilintresse.

Listan över de exklusiva fordonen han haft i sin ägo kan göras lång – bland annat med sportbilar som Porsche 911 Turbo, Lamborghini Gallardo, Lamborghini LP640, Lamborghini LP670, Nissan GT-R och Audi R8.

Men hans senaste leksak är något helt i en klass för sig. Den ombyggda Audi RS6:an är en av världens mest extrema kombi-bilar, med en kaross i kolfiber och cirka 950 hästkrafter. Och på fredag kommer några lyckliga taxi-resenärer i Stockholm att få åka med Jon Olsson i just den bilen.

LÄS MER: Lewis Hamilton ställer upp i Gumball – här är hans bilar

Ingen buskörning

Tilltaget är ett samarbete mellan spelföretaget Betsafe och Uber, och bilen kommer att köra taxi precis som bolagets övriga fordon från och med klockan 14.

De som plockas upp behöver inte betala notan, i stället skänks motsvarande belopp till ”The Gumball 3000 Foundation” – en stiftelse vars syfte är att samla pengar till rekreativa aktiviteter och utbildning för ungdomar.

”Vi hänger och har kul, en liten bonus är att resan är gratis och att pengarna som resan skulle ha kostat går till välgörande ändamål”, skriver föraren Jon Olsson på sin hemsida.

Men någon buskörning blir det sannolikt inte. I pressmeddelandet poängterar företagen att man i vanlig ordning kommer att köra på allmänna vägar enligt de lagar och regler som gäller.

Lämna ett svar